Már Franciaország délkeleti részén is pusztítanak az erdőtüzek

2021. augusztus 17. 07:31

Nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók hétfő éjjel a Franciaország délkeleti részén keletkezett erdőtüzekhez, a lakosság egyelőre nincs életveszélyben.

2021. augusztus 17. 07:31
null

Gérald Darmanin belügyminiszter a Twitter-közösségi oldalán azt írta: „Minden támogatásom annak a 650 tűzoltónak, akiket a lakosság védelmére mozgósítottak ezen az éjszakán. Var megyében egy nagy tűz tombol, kedvezőtlenek az időjárási körülmények”  – közölte.

A tüzek előzménye hőhullám és aszály volt. A miniszter azt tervezi, hogy kedden felkeresi az érintett régiót. A polgári védelem tájékoztatása szerint mintegy 430 tűzoltót vezényeltek a népszerű Saint-Tropez üdülővároshoz közeli hegyekben fekvő Gonfaronba.

A lakosság egyelőre nincs életveszélyben

A munkálatokat tűzoltó repülőgépek támogatták alkonyatig. A BFMTV francia hírtelevízió jelentése szerint a lángokat az erős szél szítja, a lángok már mintegy 2800 hektárnyi területet elpusztítottak.

Több vidéki utat lezártak. A marseille-i tűzoltóság korábban azt közölte, hogy mintegy 100 tűzoltót és 40 járművet küldtek a városon kívüli hegyvonulaton keletkezett tűzhöz. Mivel lakatlan területről van szó, a lakosság nem volt közvetlen életveszélyben.

(MTI)

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: MTI/EPA/Abir Szultan

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Knerten
2021. augusztus 17. 07:56
Kapják már el a gyújtogatókat! Vagy esetleg pont azok gyújtogatnak, akik el kéne kapniuk őket?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!