Allergiás bőrtüneteket okozhat a delta-variáns

2021. szeptember 08. 08:32

Csilek András infektológus szerint egyelőre lényegesen kevesebb delta-variánssal fertőzött pácienssel találkoztak, mint a korábbi variánsokkal fertőzött beteggel.

2021. szeptember 08. 08:32
null

Csilek András infektológus, a Magyar Orvosi Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Területi Szervezetének elnöke a Magyar Hangnak azt mondta:

gyakrabban fordulnak elő allergiás bőrtünetek a koronavírus delta-variánsával megfertőződött betegek esetében.

„A delta-variáns és a korábbi variánsok tünetei között hajszálnyi a különbség. A tüneteket tekintve a delta-variáns sem más, mint a koronavírusok nagy családja: egy légúti vírus, amely nagyon sokféle tünetet képes okozni” – magyarázta a szakember. Hozzátette ugyanakkor, hogy egyelőre lényegesen kevesebb delta-variánssal fertőzött pácienssel találkoztak, mint a korábbi variánsokkal fertőzött pácienssel, így a tapasztalat is kevesebb.

Nyitókép: MTI

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!