Budapesten is felvonultak a Fridays for Future aktivistái

2021. szeptember 25. 16:24

Klímaválság elleni lázadást és azonnali cselekvést hirdettek közel ezren a Kossuth téren Greta Thunberg mozgalmának felhívására.

2021. szeptember 25. 16:24
null

A Fridays for Future nevű klímavédelmi mozgalmat Greta Thunberg hívta életre 2019-ben, és magyarországi követőkre is talált. Míg Berlinben és Bécsben több ezren vettek részt ezen a tüntetésen, Budapesten egyelőre csak néhány százan demonstráltak – írta meg beszámolójában a Telex. 

A budapesti demonstrációt Klímaválság van. Lázadj! jelszavakkal hirdették meg. Az esemény szervezői szerint ugyanis a „koronavírus-járvány utáni helyreállítás nem zöld szempontok érvényesítésével történt meg” és továbbra is a „fosszilis energiahordozókba ömlik a pénz”.

A demonstráción olyan új beruházások is szóba kerültek, mint  a Fertő tavi, vagy a Balatonnál, a Velencei-tónál folyó fejlesztések, vagy a kisoroszi Szigetcsúcsra és a tatai Öreg-tóra tervezett szállodák. A résztvevők az Operától az Andrássy úton át mentek a Kossuth térre a Deák Ferenc teret, a Bajcsy-Zsilinszky utat és az Alkotmány utcát érintve. 

Fotó: Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2021. szeptember 26. 21:44
El kéne menniük Németországba, ahol 8 %-kal nőtt a CO2 kibocsátás.... Mondjuk a Kari Geli dugói miatt jogos itt is a tüntetésük.
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. szeptember 26. 21:15
Ezek szavaznak jövő tavasszal a Tanácsköztársaságra.
VeJoLa
2021. szeptember 26. 11:30
A klímaválság egyetlen oka, hogy megszűnt az időjárás! Akár hideg, akár meleg, akár aszály, akár villámárvíz van, az nem időjárási esemény, hanem a klímaválság, az pedig a zöldek mellett korteskedik! A leendő bundeszalkanca, Annalena Baerbock azzal kampányol a német gazdaság tönkretétele mellett, hogy "zöld fordulat" nélkül hamarosan hét méterrel emelkedik meg a tengerszint.
patkánynak sem nevezhető férgek
2021. szeptember 26. 08:49
Egyszer mondaná el már valamelyik faszfej, hogy mi jöjjön a kapitalizmus helyett! Kommunizmus?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!