Így fog kinézni Németország a választás után?

2021. szeptember 26. 08:16

Továbbra is a szocdemek győzelme a legvalószínűbb a vasárnapi választáson.

2021. szeptember 26. 08:16
null

A Europe Elects legutóbbi választási előrejelzéses térképe is a szocdemek előretörését mutatja Németországban. 

Észak-Németország nagy része bevörösödne, a CDU csak Baden-Württembergben, míg a CSU természetesen Bajorországban maradna a meghatározó erő. Az AfD Szászországot vinné.

A német nagyvárosok is bevörösödhetnek, Berlin például a szocdemek, zöldek és a szélsőbal között lehet majd felosztva, de a Ruhr-vidék is újra teljesen a szocdemek bástyája lehet majd.

A legutolsó közvélemény-kutatások azt mutatják: a szocdemek 26%, a CDU/CSU 23% körüli eredményt érhet majd el. Harmadik helyen a Zöldek állnak 15% körüli támogatottsággal. A liberális FDP 12, a radikális rendszerkritikus AfD 10 százalék körüli eredményre számíthat. A szélsőbalos Linke pártra mintegy 6 százalék szavazhat majd.

A Europe Elects parlamenti előrejelzése szerint rendkívül sokszínű és kiegyenlített lehet majd a Bundestag összetétele is.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Salamander
2021. szeptember 27. 06:32
Kirajzolódni látszik a tendencia: 1. Trump megpuccsolása, 2. Netanyahu lenyomása, 3. Kurz büntetőeljárással fenyegetése, 4. Salvini büntetőeljárással fenyegetése, 5. Német választások manipulálása (előre lenyomták az SPD győzelmét) Európa józan kormányainak és népeinek VISSZA KELL venniük az irányítást az amerikai globalóma tech.cégektől: most ugyanis ők irányítanak. Az ő érdekük, hogy Európa a neomarxista liberális buzi posványba süllyedjen bele, és gyengüljön le teljesen.
Gentry69
2021. szeptember 26. 09:11
A "katolikus Bajorország"-ba rengeteg volt NDK-s települt be, így aztán már régen nem CDU-CSU fellegvár, sajnos.
Hannibal
2021. szeptember 26. 09:02
Ez jól néz ki! Kezd kialakulni a széttagolt Németország: - Egy szocialista Poroszország - Egy katolikus Bajorország - Egy jobboldali Szászország - Egy kereszténydemokrata Svábország Jobb is, ha ezek nincsenek egybe...
Hájas Gerzson a hitlerszakértő
2021. szeptember 26. 08:59
Megérdemelték amit főzögettek maguknak az évtizedek alatt. Ha fontosabb volt jóemberkedni, ha fontosabb volt kussban nézni a vályúba és nem ellenkezni, fogyasztani, ha nem mertek soha kiállni még akkor sem mikor mi tapostuk ki a havat, ha még az sem volt elég nekik hogy a migránsok millióit rájuk engedték és minket pocskondiáztak, náciztak még akkor is mikor őket is védeni próbáltuk akkor semmi nem lesz elég. Ők a pillanatnyi jólétet és kényelmet választották a túlélés helyett, majd átveszi a helyüket más aki életrevaló és szaporodik. Kis-németország ausztriában akár mi is. Utolsó túlélő németek meg jajgathatnak hogy milyen antidemokratikus a kalifátus, még a buzijogok sem érdekik őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!