Lengyel lap: Magyar és francia európai parlamenti képviselők védték meg Lengyelországot

2021. október 20. 10:46

A Wpolityce idézte Deutsch Tamást, aki azt mondta: „Ma lengyel vagyok. Láthattuk azt, amikor nyugati elit képviselői Jaruzelskivel tárgyaltak, amikor mi diktatúrában éltünk. Ki harcolt akkor a diktátorokkal?”

2021. október 20. 10:46

„Nem lesz a szó szoros értelmében vett vagy akár politikai Polexit. Lengyelország csodálatos ország, amely óriási szerepet játszott az öreg kontinens történetében” – mondta Nicolas Bay francia európai parlamenti képviselő (Identitás és Demokrácia frakció) az Európai Parlamentben folytatott vita során. „A lengyel alkotmánybíróság megmutatta, hová tartozik az Európai Unió. A közösség szuverén országokból áll, amelyek önálló döntéseket hozhatnak, és nem minden hatáskör tartozik a brüsszeli tisztviselők kezébe” – folytatta Nicolas Bay.

A kijelentésre Deutsch Tamás magyar EP-képviselő így reagált: „Ma lengyel vagyok. Láthattuk azt, amikor nyugati elit képviselői Jaruzelskivel tárgyaltak, amikor mi diktatúrában éltünk. Ki harcolt akkor a diktátorokkal?” - kérdezte Deutsch. „Most egy újabb járványhullámot látunk, energiaválságban vagyunk, és újra üldözni akarják a lengyeleket és a magyarokat. Cselekedeteinkkel elnyertük a szabadságunkat, és meg is fogjuk azt védeni” – nyilatkozott a magyar EP-képviselő.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2021. október 20. 15:00
Timmermans, Ursula ,Angéla, Wéber,Rutte a kardjukba dőltek.
pitypang1125
2021. október 20. 13:09
Akár tetszik akár nem, a tagállamok saját alkotmánnyal együtt kerültek be a clubba, amit akkor a többi tagállam, és az eu intézményei is elfogadtak, sőt minden egyes módosítását ellenőrizték. Már pedig a tagállamok alkotmánya, az eredendő jog, hiába is próbálkozik a brüsszeli soroshivatal, a senkik által el nem ismert, biztonságpolitikailag át sem világított, érzékenyített luxemburgi bíróikkal legalizáltatni a hatásköri túlkapásaikat.
Szőke Ciklon
2021. október 20. 12:17
Egy cseppet sem vigasztal, hogy Lengyelországnak is megvannak a saját hazaáruló rongyemberei, akik nem csak hazájukat, de az uniót is romlásba viszik.
Párhuzamos különvélemény
2021. október 20. 11:40
Polak, Wegier, Francuski, trzy bratanki... :) Jól van, mozduljunk!, szólaljunk!, rázzunk le magunkról...!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!