Német lap: Orbán Viktor tizenkét éve bontja le a demokráciát az országában

2022. április 14. 10:35

A Frankfurter Rundschau-n megjelent cikk szerint a magyar miniszterelnök politikája „valóban árthat az EU-nak”.

2022. április 14. 10:35
null

Katarina Barley a Frankfurter Rundschau oldalán megjelent interjúban elmondta: Orbán Viktor politikája „valóban árthat az EU-nak”. Barley úgy véli, hogy a Bizottság bejelentése kapcsán, miszerint csökkenteni fogja Magyarország támogatását, a kérdés leginkább az, hogy miért csak most jön ez a lépés, hiszen „Orbán Viktor tizenkét éve bontja le a demokráciát az országában”.

Barley szerint „a pénzeszközök csökkentésének időzítése nagyon rossz”. Arra a kérdésre, hogy veszélyezteti-e Lengyelország és Magyarország növekvő antidemokratikus irányvonala a közösséget az EU-ban, Barley azt válaszolta, hogy „igen, már régóta”.

Úgy véli: Lengyelország és Magyarország nem csupán a jogállamiságot, a demokráciát és mindenekelőtt a hatalmi ágak szétválasztását ássa alá saját országában, hanem a jogállamiság értelmezését legitimnek találják, és úgy gondolják, hogy minden más államnak is szabad ugyanezt tennie. Ez azt eredményezi, hogy Szlovénia ugyanerre az útra lép. „Ez nagyon veszélyes” – fejtette ki véleményét Barley.

Nyitókép: Facebook

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2022. április 16. 15:18
Megszólalt az angolszász progresszív liberálfasiszta mainstream. Nemes 1xűséggel lesz.rom, amit hazudsz, Te sorosmuskátli. Ki sem kell nyitnod a szádat, mert tudom, hogy a Nyolcadik utas a halál bűzet őrzi a csukott szád. Háborúpárti, föderalista, antidemokratikus IV. Brodalom bérence! A magyarok Regnum Marianum népe! A Szentlélek megadta a Megkülönböztetés ajándékát, így látjuk, pontosan látjuk, hogy milyen Új Világrend készül a tengeren túl: HUMÁNUM-ÉS ÉLETELLENES! Mi nem mondjuk, hogy élj úgy, ahogy mi, magyarok, ezért Te se ugass bele, hogy mi mi szerint élünk! Fogadd el, hogy ez más, mint a Ti progresszív liberálfasiszta értékrendetek!
syphax
2022. április 15. 09:08
NEM GONDOLJA KEDVES FRANKFURTER RUNDSCHAU, HOGY HA 12 ÉVE BONTOGATJUK--ÁLLITÓLAG 'ASSZTAT A "DRÁGA-ÉDES" DEMOKRÁCIÁNAK NEVEZETT HIG-SZART, AKKÓ' BIZA' ÖLÉG LASSAN(!) ("LANGSAM!") MEGY AZ AZ ÁLLITÓLAGOS LEBONTÁS? NEMDEBÁR, NEAGGYISTEN NEM IS MEGY...TALÁN...(VIELLEICHT?)
Kivűlálló
2022. április 15. 05:56
Mindig mondtam, hogy a német egy nem normális faj!
Sibelius
2022. április 14. 22:30
Nem is értem ezt a rút Orbánt. 12 év alatt nem tudta ledönteni a demokráciát? Ha persze hogy nem, keddenként megbukik, utána meg diktátor...oszt' Germániába még mindig kapkodják a fejüket erre. Az nem üti meg a szemüket hogy a drága ukrán politika mit is csinált az országában ugye? Kisebbségi jogok, korrupció.... Persze ez oké most. Nyomjuk az eurót akkor is, de a gaz Orbán nem kap semmit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!