Matolcsy György megkongatta a vészharangot: Talán még az 1970-es évek történéseinél is nagyobb kihívások előtt állunk

2022. április 22. 20:56

A Magyar Nemzeti Bank elnöke szerint a hiányok általános felfordulásokhoz is vezethetnek.

2022. április 22. 20:56
null

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke az intézmény Facebook-oldalán tett közzé egy rövid értekezést, amelynek az 1638 – 2022 címet adta.

A bejegyzés felütésében arról írt, hogy

„A Bank of England elnökének talán igaza van, amikor azt mondja, hogy »nagyon messze vagyunk az 1970-es évektől«. De az is lehet, hogy Karen Wardnak van igaza, aki szerint az 1970-es évek felfordulásának szelleme kísérti Nagy-Britannia gazdaságát (FT, vállalatok és piacok, 2022. március 15.).”

Majd hozzátette: „Talán még annál is nagyobb kihívás előtt állunk, mint az 1970-es (és 1940-es) évek történéseinek megismétlődése.

– húzta alá Matolcsy.

„Kezelnünk kellene korunk geopolitikai klímaváltozásait is”

A Nemzeti Bank elnöke ezután felhívta arra a figyelmet, hogy

„A hosszabb ciklusokat tekintve ajánlatos elgondolkodnunk azon, hogy korunkban a XVII. század eseményei megismétlődhetnek világszinten – különösen az 1618 és 1648 közti harmincéves háború.”

„A jó hír az, hogy elkezdtük kezelni a klímaváltozás fenyegetését. A rossz hír pedig az, hogy korunk geopolitikai klímaváltozásának hatásait is kezelnünk kellene,

– hangsúlyozta Matolcsy.

„Akkor a rossz időjárás volt pusztító hatással az életünkre, most pedig a rossz geopolitikai döntések”

– zárta gondolatait a Magyar Nemzeti Bank elnöke.

Nyitóképen Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke. Fotó: Földházi Árpád/Mandiner

 

Összesen 206 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2022. április 23. 15:02
De már bocsánat kedves Matolcsi úr! De a "korunk geopolitikai klímaváltozásának hatásait is kezelnünk kellene,"... az HOGYAN? Egyáltalán akik a "korunk geopolitikai klímaváltozásának hatásait" negatívan érintik... AZOK MI A FITTYFENÉT TESZNEK ENNEK A HATÁSNAK A KIVÉDÉSÉRE??????????????????? Vásárolnak kalucsnyikovot meg robbanóanyagot... és átmennek oda ahol ÉVSZÁZADOKON KERESZTÜL ÓVTÁK VÉDTÉK A SAJÁT KÖRNYEZETÜKET????? Mégis!... MIÉRT VAN HOGY EGYESEKET MINDENKINEK SEGÍTENI KELL? Miért van az hogy -egyes- arabokat támogatni, etetni, itatni kell... meg egyes afrikai népeket stb stb... NO ÉS MIÉRT VAN AZ HOGY UGYANOLYAN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT ÉLŐKET MEG NEM KELL SEGÉLYEZNI???? például Ugandát kell segélyezni, de az óceán túlpartján Braziliát NEMKELL SEGÉLYEZNI????????????? /de mondhatnám az arabok egy része éhen akar hal ni, míg a másik része meg akar fulladni a pénzben!,,, vagy ugyanazon égövön a világ más részén /pl Bolívia/ egészen jól és békésen megélnek az emberek!!!!/ EZ NEM!!!!!!!!! AZ ÉGHAJLAT VÉLTOZÁS MIATT VAN ÍGY!!!!!!!!! NA AMÍG EZEKRE NEM ADNAK ADEKVÁLT VÁLASZT... ADDIG MINDEN CSAK POLITIKAI HISZTI!!!!!!!!
LKJK
2022. április 23. 13:03
Most hirtelen mit aggódik a klímáért egy bankár?! Nyilván ez a klíma hiszti mögött ugyan a globalis erdekek húzódnak mina háború a migráció Lmbtq mögött. A hideg ráz a liberális bal oldaltól de lehet a jelenlegi kormány is áll arc mögött ugyan az azok
general Ziaul Hakk
2022. április 23. 12:57
:) igen Tudjuk : "mert a gyerekvédelem" !!! :) :) :) :) : dajcs , orbán ,hidvégi , VJ , vargamisi , matolcsy , kakaduBarom etakarodjatok az ULTRAHAZUG Rohadt Kurva anyátokba országpusztító náci vadparasztok !!!
Agnieszka
2022. április 23. 12:16
Egyenlőre minden majdnem olyan, mint eddig. Nagyjából ugyanazt veszem meg a boltban. Mondjuk, bárányt és szürke harcsát már nem, de meg lehet anélkül is lenni. Viszont azt hiszem, ez az utolsó békeév, olyan szempontból, h. előbb-utóbb szembesülünk a háború árával. Nem igazán tudom, mire játszanak a meghosszabbítását elősegítők Keserves lesz, éppen kezdett egy kicsit jobb lenni. Nagyon hiányozni fognak az országépítés szempontjából eltékozolt évek az MSZP-SZDSZ kormányok alatt. Szegény Antallal sem volt szerencsénk. Mindegy, élni kell, számtalan rosszabb hely is van, legalább sikerült egy értelmes kormányt megválasztani, ráadásul meggyőző többséggel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!