Öngyilkos drónokkal is gyarapodhat a magyar honvédség

2022. május 06. 17:37

Több száz milliárd forintot fordíthat hadiipar-fejlesztésre Magyarország egy jelentés szerint.

2022. május 06. 17:37
null

A hadiipari fejlesztések következő lépéseként a magyar kormány több mint 2 milliárd eurót (megközelítőleg 770-775 milliárd forintot) fordíthat a magyar hadsereg képességeinek bővítésére és hatékonyabbá tételére. A német Rheinmetall a 2022 első negyedéves pénzügyi jelentésében számolt be arról, hogy a magyar kormány nagyon komoly hadifelszerelést rendelhet tőlük – derült ki az Index pénteki cikkéből.

Mint ismert,

a német Rheinmetall vállalat a magyar kormány egyik legjelentősebb hadiipari partnere.

A vállalat több gyártóüzem megépítését is elkezdte már Magyarországon: a zalaegerszegi és a kaposvári üzem is alkalmas gumikerekes harcjárművek gyártására, és kezdetben a Lynx gyalogsági harcjármű lehet a két gyár legismertebb terméke. De hazai felhasználásra és exportra is fognak különböző fegyverrendszereket gyártani – ismertette a portál.

Új képességekkel vérteznék fel a magyar hadsereget

A Rheinmetall 2022 első negyedéves pénzügyi jelentésében olvasható, mely országokkal milyen hadiipari értékesítésekről tárgyalnak. Többek között Szlovákia, Csehország, Ausztrália, az Amerikai Egyesült Államok, Olaszország, Görögország, Nagy-Britannia és Litvánia mellett Magyarország is rajta van a listán. A felsoroltak közül több ország is az itthon is gyártott Lynxek felvevőpiaca lehet. Hozzátették. nagy újdonságnak számít, hogy

a potenciális magyar beszerzések között az öngyilkos robotrepülőgépeket (angolról fordítva csavargó lőszer) is feltüntették.

A jelentés szerint a Rheinmetall lehetőséget lát arra, hogy a magyar kormány ebből potenciálisan 250 millió eurónyit (95,5 milliárd forint) vásároljon, ezzel pedig tényleg új képességekkel vértezhetné fel a magyar honvédséget.

A kamikaze robotrepülőgép úgy működik, hogy célkeresési rendszer segítségével megkeresi a célpontot, aztán az abba való behatolás után a robbanótöltet aktiválódik, az pedig megsemmisíti az eszközt és benne/rajta tartózkodó legénységet – ismertette az Index.

A Rheinmetall jelentéséből az is kiderült, hogy a fentieken kívül a magyar hadsereg digitalizációs fejlesztésére és a katonák felszereléseinek modernizációjára a magyar kormánnyal egy 1,5 milliárd eurós megállapodást is terveznek.

Nyitókép: DAVID YOUNG / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

 

 

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ati Papa
2022. május 07. 16:48
"Angolról fordítva csavargó lőszer." Ilyenkor az ember nem tudja, hogy sírjon, vagy nevessen. Ma már elmúlt az az idő- családomban is van mindenkinek angol nyelvvizsgája most már a 14 éves unokámnak is- amikor csak néhány ember tudott valamilyen nyelvet valamilyen szinten. Volt azért a múltban is sok hatalmas melléfogás. A legkapitálisabb baromság az volt amikor egykori munka- helyemen egy fentihez hasonló zseni a redox-potenciált a vörösökör nemzőképességének fordította.
Zokni
2022. május 07. 16:47
,,Öngyilkos drónok..” Nyilván a béke és biztonság jegyében így valósítják meg Orbánék a beszerzések utáni jutalék bekasszírozása, és a bevetés utáni önmegsemmisítéssel megvalósított leszerelés összehangolását..
nempolitizálok
2022. május 07. 09:13
Úkrajnába is küldtek egy öngyilkos drónt, egy libsit. Az ukránok már el is bukták Ukrajna legértékesebb részét.
Ted NER-Killer
2022. május 07. 00:16
"Öngyilkos drónokkal is gyarapodhat a magyar honvédség" Ó, ez annyira-de-annyira vésztjóslóan ironikus és "jövőbe mutató"!... (Lelki szemeimmel már látom is, ahogyan Orbán honvédsége egy tucat önmegsemmisítő drónnal önmegsemmisíti önmagát...)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!