Kovács Zoltán: A nyugati sajtó morális imperializmust használ ellenünk

2022. május 20. 14:00

A nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár szerint a nyugati sajtót nem is érdekli a kitűzött cél elérése, csak támadni akarnak.

2022. május 20. 14:00
null
Veszprémy László Bernát
Veszprémy László Bernát

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár a médiában dúló kulturális háborúból beszélt a CPAC Hungaryn. Kovács szerint a fake news és a morális imperializmus összekapcsolódnak, kijelölve a ránk leselkedő veszélyeket és a teendőinket. Az utóbbiról szólva felidézte, hogy 2015-ben a német politika és a nyugati sajtó akarta helyre tenni Magyarországot. De történet régebbről indul, a második Orbán-kormány is azonnal részesült ebben a morális kioktatásban. A médiatörvény elleni kritikák is effajta morális magaslatról lettek megfogalmazva. Hasonlóan használták fel a „rule of law” kérdését az alkotmány és a kisebbségi kérdések kapcsán.

Ezt követték az új kedvenc témák és ügyek, a globális felmelegedés, a covid-járvány, illetve az elmúlt másfél-két évben a gyermekvédelmi törvény és az LMBTQ-propagandával szembeni fellépés. Ez a morális felsőbbrendűség egyfajta elidegeníthetetlen része a nyugati, woke kultúrának, az eszköz folyamatosan napirenden van. Tulajdonsága, hogy használóit nem is érdekli, elérik-e céljaikat, amint jön egy újabb lehetőség, máris váltanak. Kovács például korábban roma ügyekkel foglalkozott, és látta, hogy a migrációs válság hatására rögtön felhagytak a romákkal kapcsolatos kérdések feszegetésével. Tehát ez egy eszköz volt, amit belső kényszerből használnak.

Ez a narratíva Magyarország kapcsán olyan állításokat ismételget, melyek egyszerűen nem igazak. De a folyamat egyre erősödik. Példaként az államtitkár felidézte, amikor erről beszélt Roger Scrutonnal, majd Jeruzsálemben Carl Bernsteinnel, s a neves filozófus és az újságíró is megerősítették aggodalmait. 

A morális imperializmusnak tehát ellen kell állni, hiszen a magyar konzervatívok számára a legfontosabb partner a valóság. A magyar politika a valóság érzékelésén alapul, ez a titka az elmúlt négy választási győzelemnek, és ha valaki kételkedik ebben, az nézzen a negyedik kétharmados győzelemre – zárta mondanivalóját Kovács.

A budapesti CPAC Hungary-t az Alapjogokért Központ – a társszervező American Conservative Unionnal közösen – szervezte.

Fotó: Mátrai Dávid

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2022. május 20. 15:54
Akikben nincs igazság, mert hazugok, azoknak atyja maga a Sátán. A morális imperializmus is - a Sátán gyermeke.
Akitlosz
2022. május 20. 15:00
"morális imperializmus" Ezt saját kútfőből találta ki vagy napszúrás is kellett ehhez?
fatman
2022. május 20. 14:56
így van, morális űbermenschnek képzelik magukat már megint... a náci barmok...
Da Vinci
2022. május 20. 14:47
,,Azon a napon, amikor a bűn az ártatlanság képében tetszeleg, érdekes áttétel folytán az ártatlanságot szólítják fel önigazolásra.”
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!