Der Spiegel: Importvámmal akadályozná az Európai Bizottság, hogy Magyarország orosz olajhoz jusson

2022. június 07. 10:05

A lap szerint az EU így olyan eszközhöz juthat, amellyel hosszú távon teljesen megakadályozhatja az Európába irányuló orosz olajszállításokat.

2022. június 07. 10:05
null

Az Európai Bizottság importvám beszedését fontolgatja annak érdekében, hogy Magyarországra ne szállíthassanak Oroszországból olajat – írja a Der Spiegel. A lap szerint a brüsszeli testület azután szánta el magát erre a lépésre, hogy a legutóbbi uniós csúcson Orbán Viktor kiharcolta, hogy azok az országok, amelyek az olajat csövön keresztül kapják, továbbra is a régi feltételek mellett folytathatják gazdálkodásukat. Ennek következményeképp Magyarország a Barátság vezetéken keresztül továbbra is kap olajat. 

A lap szerint az Európai Bizottság szeretné hosszú távon teljesen megakadályozni az Európába irányuló orosz olajszállításokat. A terv az, hogy az importvám által olyan drágává tegyék az orosz olajat, hogy egyszerűen ne érje meg senkinek vásárolni. 

A cikk azt írja: az Európai Miniszterek Tanácsa minősített többséggel dönthet a tarifáról, így Orbán Viktor magyar miniszterelnök nem tudná azt megvétózni.

Nyitókép: Mateusz Wlodarczyk / NurPhoto / AFP

Összesen 639 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1istvan
2022. június 09. 12:52
:-D. kösz, most esett le. :-)
foldizs
2022. június 08. 07:59
Tulajdonképpen az importvám egyfajta extraprofitadó lenne Magyarország számára, azt pedig szeretjük, nem? :)
bagira
2022. június 08. 00:28
Ursula átment Sztalinba , kivégzés csak azért nem rendelik el , mert ezek a Brüsszeliták tudják nagy bűnt követnek el Európa ellen , netán elsőként az eus nép elsőnek fellógatná őket .
Blab
2022. június 07. 21:23
Na és ha szerbek vennének orosz olajat, mi meg átvennénk tőlük? Az már nem orosz olaj...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!