Novák Katalin a családok szerepéről folytatott megbeszélést Lettország elnökével Rigában

2022. június 20. 16:34

Novák Katalin a Három Tenger Kezdeményezés csúcstalálkozóra és üzleti fórumra érkezett Rigába a lett elnök meghívására.

2022. június 20. 16:34
null

A családok szerepéről és a hagyományos családi kötelékekről folytatott megbeszélést Novák Katalin köztársasági elnök Egils Levits lett köztársasági elnökkel hétfőn Rigában.

Novák Katalin a ThreeSeas Summit (Három Tenger Kezdeményezés) csúcstalálkozóra és üzleti fórumra érkezett Rigába a lett elnök meghívására. Lettország elnökével

a családok szerepéről és a hagyományos családi kötelékekről beszélgettek

– olvasható a köztársasági elnök Twitter üzenetében. Mint írja, mindketten támogatják Ukrajna, Moldova és a Nyugat-Balkán európai integrációját.    

Kétoldalú megbeszélések 

Novák Katalin a megbeszélés után a rigai régi zsidó temetőben megkoszorúzta a II. világháború során ide hurcolt és meggyilkolt magyar zsidó nők emlékművét, majd

kétoldalú megbeszélést folytat Borut Pahor szlovén köztársasági elnökkel és Rumen Radev bolgár köztársasági elnökkel.    

A csúcstalálkozón Magyarország köztársasági elnöke mellett Németország, Lengyelország, Ausztria, Szlovénia, Litvánia, Észtország, Románia és Bulgária elnöke, Horvátország miniszterelnöke és a cseh Szenátus elnöke vesz részt, az ukrán elnök pedig videó kapcsolaton keresztül csatlakozik. A legfontosabb téma az ukrajnai háború lesz – olvasható Novák Katalin Facebook bejegyzésében.

(MTI)

Nyitókép: MTI 

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. június 21. 12:20
békét
csjanos
2022. június 21. 10:41
....CSINOS VAGY KATA.....
annamanna
2022. június 21. 01:33
"A nap képe: hatalmasat futott Novák Katalin Rigában A kormány running manje kétségkívül Szijjártó Péter, de most a köztársasági elnök is megpróbál a nyomába érni. Vidáman spriccelő szökőkút, romantikus tóparti fák, üdítő zöld pázsit, ami izgalmas kontrasztot képez a köztársasági elnök ciklámen futódresszével." https://privatbankar.hu/cikkek/makro/a-nap-kepe-hatalmasat-futott-novak-katalin-rigaban-.html
luisbathhelena
2022. június 20. 18:38
Hülyeség. A magyar kar külpolitikát képviseli, semmiben nem megy vele szembe. Amúgy is: hatalma 0
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!