Cas Mudde politológus egy nap alatt kétszer is beleállt a magyar miniszterelnökbe

2022. július 31. 22:07

„Oroszország megszállja a szomszédodat, de Orbán szerint a NATO legnagyobb baja a bevándorlás” – írja közösségi oldalán a holland politikatudós.

2022. július 31. 22:07
null

Rendszeresen kritizálja a magyar kormányt Cas Mudde, a Georgia-i Egyetem kutatója, aki szombaton egymás után két Twitter-bejegyzésben is élesen bírálta Orbán Viktort és ideológiai köreit.

Mudde reagált egyfelől Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter kijelentésére, aki litván kollégájával tartott találkozóját követően azt mondta: a NATO-tagállamok közti szolidaritást kifejezetten fontos most, amikor a migrációs nyomás mindkét országot terheli. Mudde ezt úgy kommentálta:

 

 

Hasonlóan élesen fogalmazott azzal kapcsolatban is, hogy Gladden Pappin és Patrick Deneen amerikai politikatudósok meglátogatták Orbán Viktort, majd ezt követően a közpénzmilliárdokkal bőkezűen megajándékozott Mathias Corvinus Collegium (MCC) fesztiváljára mentek előadni. A szélsőjobbhoz idomuló szakértők világáról úgy fogalmazott:

 

 

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sorted87
2022. augusztus 01. 21:58
Ebbe a törpe cigányba percenként lehet:D
Julius68
2022. augusztus 01. 14:14
2016. április 7. 16:07 A hollandiai népszavazáson résztvevő polgárok döntő többsége, 61 százaléka elutasította, míg 39 százaléka támogatta az Európai Unió és Ukrajna közötti társulási szerződést. A részvétel ugyanakkor mindössze 32 százalékos volt, de a szavazás így is érvényesnek számít. Úgy tűnik, a holland politikusok a jövőben már nem akarnak ilyen kellemetlen népszavazásokba beleszaladni, így inkább megszüntették a véleménynyilvánító népszavazás intézményét. Hollandia az igazi demokrácia !
kemjuma
2022. augusztus 01. 11:01
Ki ez az orbanfobias f...... sz??????
elfújta az ellenszél
2022. augusztus 01. 09:43
Orbán veszélyessé vált számukra, ezt is megértük. Kossuth óta nem volt olyan magyar politikus, aki befolyásolni tudná az amerikai belpolitikát
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!