India miniszterelnöke is a párbeszédet és a diplomáciai rendezést sürgeti az orosz-ukrán háború kapcsán

2022. július 02. 08:49

Narendra Modi pénteken beszélt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, és hangsúlyozta országa „párbeszédet és diplomáciát támogató álláspontját”.

2022. július 02. 08:49
null

Narendra Modi indiai miniszterelnök pénteken beszélt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, és megismételte az ország „párbeszédet és diplomáciát támogató álláspontját” – számolt be az Indepedent. 

India a párbeszédet sürgeti 

Az indiai külügyminisztérium által kiadott közlemény szerint „a két vezető áttekintette a Putyin elnök 2021. decemberi indiai látogatásán hozott döntések eredményét”. Főleg a mezőgazdasági termékek, műtrágyák és gyógyszeripari termékek kétoldalú kereskedelmének megerősítéséről beszéltek.

Az Ukrajnában fennálló helyzettel kapcsolatban a miniszterelnök megismételte

India régóta fennálló álláspontját a párbeszéd és a diplomácia mellett. 

Az indiai kormány – bár az Independent szerint bírálta a bucsai gyilkosságokat – eddig nem ítélte el közvetlenül az orosz agressziót.

Nyitófotó: Money Sharma / AFP

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. július 02. 12:16
a diplomácia rendezés ideje elérkezett
foldizs
2022. július 02. 10:52
És egy ilyen kijelentés mire jó? Lepkefing, meleg levegő. Inkább szólítaná fel Putyint, hogy vonja ki az orosz katonákat Ukrajnából, na, az már valami lenne. Csak ahhoz ugye nem elég tökösek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!