Tovább birkózik Márki-Zay bizalmasa Gyurcsány emberével

2022. július 09. 07:00

Még mindig az illetménye után fut a héten lemondó DK-s szigetszentmiklósi alpolgármester, ezért beperli a képviselő-testületet. Egyértelműen atomjaira hullott helyi szivárványkoalíció.

2022. július 09. 07:00
null
Nagy Gábor
Nagy Gábor

Majd 10 millió forintra perli Jószai Attila DK-s politikus Szigetszentmiklós képviselő-testületét – tudta meg a Mandiner.hu.

A Gyurcsány-párti önkormányzati képviselő e hét hétfőig volt a város egyik alpolgármestere, amikor is lemondott tisztségéről. Facebook-bejegyzésében azt írta, megromlott a viszonya a Mindenki Magyarországa Mozgalomban politizáló Nagy János polgármesterrel. „A közös választási programunkkal ellentétes döntések, olyan cégek előnyhöz juttatása, melyek vezetői a polgármesterrel személyes kapcsolatot tartanak fenn, a szigorú beszerzési szabályzat elutasítása és a korábbi Fidesz-vezetés alatt a városi közszolgáltató cégnél zajló, törvénysértések gyanúját feltáró beadvány érdemi vizsgálatának elmulasztása vállalhatatlan minden változást kívánó ellenzéki politikus számára” – fogalmazott.

Csakhogy Jószai és Nagy már a 2019-es önkormányzati voksolások után nem sokkal összeveszett. Volt olyan megbeszélés a Városházán, amely állítólag tettlegességig fajult. A jobbikos Lupa János önkormányzati képviselő elmondása szerint Nagy MSZP-s kabinetvezetője, Szentgyörgyi József elindult a volt DK-s alpolgármester irányába, a jobbikos politikus ezt látva megijedt, átugrott az asztalon, amelynek eltört az üveglapja. Hogy mi történt ezt követően, arra nem derült fény.

De olaj volt a tűzre az ellenzéki előválasztás is, a voksoláson induló polgármester ugyanis épp a baloldali procedúra előtt „szabadult meg” DK-s alpolgármesterétől, amiről Jószai most azt írta, az előválasztáson ugyancsak elinduló feleségét, Jószai Teodórát akarta gyengíteni a város első embere. Később kiderült, Jószai Attila akkori menesztése jogszerűtlen volt, a képviselő-testület pedig visszahelyezte alpolgármesteri pozíciójába, azonban járandósági ügye a mai napig nem oldódott meg.

Jószai azért fordult bírósághoz,

mert érvelése szerint Nagy veszélyhelyzetben hozott döntése jogellenes volt,

ahogy ezt a Pest Megyei Kormányhivatal törvényességi felhívásában is jelezte. És mivel a menesztésről szóló határozatot visszavonták, így a Gyurcsány-párti politikus alpolgármesteri jogviszonyának folytonossága 2019-es megválasztás óta fennállt. Ezért úgy véli, jogosult bérének rendezésére. A tiszteletdíj-csökkentés pedig úgy történhetett volna szabályszerűen, ha a képviselő-testület a városvezető feladatmegvonása előtt megpróbálta volna Jószai alpolgármesteri megbízatását visszavonni. Ilyen viszont nem történt.

A DK-s alpolgármester mostani lemondásáról, járandósági ügyéről egyébként így vélekedett a település első embere: Jószai „az elmúlt időkben testületi ülésre nem járt be. A felajánlott hatásköröket nem fogadta el. Alpolgármesteri munkát pedig nem végzett. Szigetszentmiklóson munka nélkül nem jár fizetés! Minden egyéb vád valótlan, a részletekkel nem kívánok foglalkozni”. Közösségi oldalán megjegyezte, ma

A jövőben ügyek menti együttműködés viszi csak előre a várost, minden egyéb személyeskedés, pártoskodás a városfejlődés gördülékenységét akadályozza”.

Szigetszentmiklóson tehát nem csitulnak a kedélyek, a szivárványkoalíció, akárcsak más településeken, például nemrég Zuglóban, egyértelműen atomjaira hullott. Nagy mellett immár csupán egy alpolgármester, az LMP-s kötődésű Jaksa-Ladányi Emma dolgozik, aki szintén nincs jó véleménnyel korábbi választási szövetségeseiről és folyosói pletykák szerint a hivatal munkatársai sem kedvelik. Ezért korábban a visszahívása is felmerült, de még nem jutott el a „megvalósítás” fázisáig.

Nyitókép: Facebook

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Magyarok Pásztora
2022. július 09. 13:04
A dobrevgeci hulladék nem szereti az átláthatóságot.
Lajoss
2022. július 09. 10:23
Ezek a fontos dolgok,nem a 410-es EUR..állatok!
Brüsszelidemokrata
2022. július 09. 08:55
Mint tudjuk Marki Zay 99%-ban Gyurcsány De a Viktor 99%-ban Putyin
states
2022. július 09. 08:14
Komcsi söpredék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!