Ittasan vezette a turistahajót a kapitány Splitben, el is süllyedtek

2022. július 24. 17:59

A partnak futott 21 méter hosszú kirándulóhajó Ciovo szigetről tartott Splitbe, ötvenen utaztak rajta.

2022. július 24. 17:59
null

Elsüllyedt vasárnap hajnalban egy turistákat szállító kirándulóhajó a horvátországi Split kikötőjében, miután az ittas kapitány nekivezette a járművet a partnak kikötés közben – adta hírül a HRT horvát televízió a honlapján. 

A balesetben nem esett baja senkinek, de félő, hogy az elsüllyedt hajó szennyezést okozhat a kikötőben.

A tűzoltóság elkerítette az incidens helyszínét, hogy elejét vegyék annak, hogy üzemanyag szivárogjon a tengerbe a hajóból. A hatóságok dolgoznak azon, hogy az elsüllyedt hajótestet mielőbb felszínre hozzák.

A Slobodna Dalmacija című horvát lap szerint a baleset egy hajóknak fenntartott, forgalmas üzemanyagtöltő-állomás közvetlen közelében történt. A 21 méter hosszú Morska vila nevű kirándulóhajó Ciovo szigetről tartott Splitbe, ötvenen utaztak rajta. A rendőrség őrizetbe vette a hajó 44 éves kapitányát, akinek vérében alkoholt mutattak ki.

(MTI)

Kiemelt kép: Jutarnji list

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2022. július 25. 14:34
Az csak egy nagyobbacska csónak . Egy fele akkora felfújt hurkára , kétszer annyi csempészett élőáru elfér , a Földközin .
MayorAnna 03
2022. július 24. 21:33
Utasszállító repülőket is vezetnek ittas kapitányok.
56október
2022. július 24. 21:09
Maradtak volna a Monarchia, ott elő nem fordulhatott volna!
Búvár Kund
2022. július 24. 19:46
Voltam egyszer egy ilyen kiránduláson. Hát bizony, ott patakoban folyik a pia...matrózok, utasok, mindegy...főleg ha az utasok közt többségben vsnnak a csehek és/vagy németek. Aztán egy szezonban ott dolgozó magyar elmondta kikkel érdemes menni, melyik hajókkal, soha többé nem volt ilyen gond, pedig voltam vagy 15-20 ilyen kiránduláson ott a környéken.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!