Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Darja Dugina gyilkosának megöléséről terjed megerősítetlen híresztelés

2022. augusztus 28. 18:30

Telegram-csatornákon terjed a híresztelés, semmilyen konkrét bizonyíték vagy hivatalos megerősítés nincs róla.

2022. augusztus 28. 18:30
null

Telegram-csatornákon olyan híresztelések terjednek, miszerint több késszúrással megölték Darja Dugina feltételezett gyilkosát, Natalja Vovkot. E híresztelésekre azonban semmilyen konkrét bizonyíték nincs egyelőre, arról se, hol és mikor történt volna az eset, ahogy hivatalos megerősítésről sincsenek információk.

A Pesti Srácok a híresztelésekhez mellékelt, bizonyítéknak szánt képekről azt írja, azok hamisítványok, illetve más gyilkosságról szólnak.

Natalja Vovkot egyes hírek szerint pár napja Bécsben vette fel pár ipari kamera. 

A merénylet után az ukrán állampolgárságú nő Észtországba utazott, így jutott a sajtóhírek szerint az Európai Unió területére. Az osztrák Express azt írja, hogy egy bérelt lakásban találtak rá a nő holttestére. Azt nem tudni, hol van Vovk 12 éves lánya, aki mindenhova elkísérte anyját. Natalja Vovk édesanyja elismerte, hogy valóban a lányáé az a Mini Cooper gépjármű, amelyet az orosz titkosszolgálat (FSZB) szerint a nő a merénylet elkövetésekor is használt. Emellett mindkét szülője megerősítette azt is, hogy Vovk korábban szolgált az ukrán hadseregben.

A múlt héten végrehajtott támadás célpontja minden jel szerint Alexander Dugin volt, Dugina édesapja, akit csak Putyin „Raszputyinjaként” hívtak. Úgy tudni, Dugin végignézte, hogy lánya alatt felrobban az autó, a férfi azért maradt életben, mert az utolsó pillanatban autót cserélt lányával. 

Frissítés

Korábban felvetődött a hír, hogy 17 késszúrással végeztek Natalja Vovkkal, akit Oroszország Darja Dugina orosz újságírónő meggyilkolásával vádol. Később az osztrák belügyminisztérium azt közölte a TASZSZ-szal: „Semmit nem tudunk az esetről, ezért nem is tudjuk megerősíteni az információt” – írta az Index az Express értesüléseire hivatkozva.

A lap hétfőn már arról számolt be, hogy Bécs után Oroszország sem tudja megerősíteni az ukrán nő meggyilkolásáról szóló híreket. 

Kapcsolódó

Dugin és Dugina – egy különös orosz család regénye
„Azt gondolom, ölni, ölni és ölni” – írta az ukrajnai háborúról Alekszandr Dugin, akinek családját most utolérte az erőszak. „Putyin agya” ő, vagy önjáró ideológiai kalandor? Ki is valójában a legendákon túl Dugin, és kiknek miért állhatott érdekében az újságíróként dolgozó lányát brutálisan meggyilkolni? Portrénk egy különös orosz családról, s elméletek a Dugina-gyilkosságról. Bővebben...

„Azt gondolom, ölni, ölni és ölni” – írta az ukrajnai háborúról Alekszandr Dugin, akinek családját most utolérte az erőszak. „Putyin agya” ő, vagy önjáró ideológiai kalandor? Ki is valójában a legendákon túl Dugin, és kiknek miért állhatott érdekében az újságíróként dolgozó lányát brutálisan meggyilkolni? Portrénk egy különös orosz családról, s elméletek a Dugina-gyilkosságról. 

Nyitókép: AFP

Összesen 214 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mango5
2022. augusztus 29. 12:18
kerdes ki volt az elkoveto? ukranok vagy ruszkik? vagy eltereles is lehet. A nonek az egyetlen eselye kb ha halottnak hiszik.
airmax
2022. augusztus 29. 08:49
Ha én titkosszolgálat lennék, és az általam küldött bérgyilkosról fotók videók terjednének az interneten, mert lebukott, akkor az első dolgom lenne, hogy kerítek egy hullát, és és világgá kürtölöm a halálát, miközben megpróbálom új személyazonossággal a világ másik részére áttelepíteni... Azt, hogy mennyit hazudnak amúgy a szolgálatok lemérhető pl MI6 közleményeiből, aminek a világon semmi köze a felderítésekhez, hanem inkább a propaganda osztály kiadványainak tekinthetőek... (legalábbis remélem, hogy nem ennyire béna az MI6 mert ha igen akkor nagy a baj a natoban is...)
Kivűlálló
2022. augusztus 29. 05:31
Nem tartom kizártnak a hírt! Ha bérgyilkosok végeztek vele, akkor a hír valóságtartalma nem fog napvilágra kerülni! Semeddig sem tart felbérelni egy Bécsi "muszlim szalafistát", jó pénzért, hogy iktassa ki a kurvát. Az, hogy késsel szurkálták össze, rájuk vall! A fejét is csak azért hagyták vélhetőleg a nyakán, mert másképpen nem lehet azonosítani (elhitetni a megbízókkal, hogy a munka el van végezve).
Trombitás Keresztély
2022. augusztus 29. 01:01
Tetszik nektek fidernyákok, mi? Mendemonda, feltételezés alapján összeszurkálni egy nőt. Tapsoljatok! Miért nem szurkálták össze a 12 éves lányát is? „Azt gondolom, ölni, ölni és ölni” – írta az ukrajnai háborúról Alekszandr Dugin Bravo!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!