Nehezebb és drágább lesz az oroszoknak bejutni az EU-ba

2022. augusztus 28. 16:41

Az Európai Unió azt tervezi, felfüggeszti a vízummegállapodásokat Oroszországgal.

2022. augusztus 28. 16:41
null

A Financial Times-ra hivatkozva arról ír az Index, hogy az Európai Unió azt tervezi, felfüggesztik az Oroszországgal kötött vízummegállapodásokat. Az uniós külügyminiszterek kedden ülnek össze tárgyalni Prágában a kérdésről, amely hosszú ideje napirendben van. Az előrejelzések szerint a külügyminiszterek várhatóan az Oroszországgal kötött vízummegállapodások felfüggesztéséről döntenek majd, holott korábban több politikus azt követelte, hogy teljesen tiltsák ki az orosz turistákat. 

Ha a külügyminiszterek megállapodnak, az azt jelenti, hogy nehezebb, költségesebb és lassabb folyamat lenne az új vízumok igénylése az orosz állampolgárok számára. Mindemellett továbbra is lehetőségük lenne arra, hogy ezt megtegyék, és a már kiállított vízumok is érvényben maradnának.

Csehországban és Lengyelországban a háború eleje óta nem állítanak ki vízumokat az oroszoknak, a legtöbb uniós tagállamban azonban most még a szokásos procedúra szerint zajlik a folyamat. Vannak olyan uniós tagállamok, amelyek saját hatáskörben úgy dönthetnek a feltételezések szerint, hogy még az érvényes schengeni vízummal rendelkező orosz turistákat is kitilthatják a területükről.

– fogalmazott Gabrielius Landsbergis litván külügyminiszter.

Forrás: Index, Financial Times

Nyitókép: Adrien Fillon / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

 

 

 

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sany Xepi
2022. augusztus 29. 06:03
Afgán menekültnek kiadva magát bárhová ingyen.... Az Eu meghülyült.
artojan
2022. augusztus 29. 00:25
Kollektív büntetés 2022-ben ??? Mi lesz a Genfi -egyezmény sorsa, amely tíltja a kollektív büntetés alkalmazását ??? A kollektív bűnösség elve ellen tiltakozó libsik hangját nem hallani . Vajon miért nem ?
néhai Ch.Pilot
2022. augusztus 28. 22:33
Rasszista EU! Az antiszemitizmus ehhez képest emberbaráti segélyprogram.
elfújta az ellenszél
2022. augusztus 28. 22:05
Az összes álszent libsi vergődés előbb-utóbb saját magát hitelteleníti. Mennyit rinyáltak a szélsőjobb veszély miatt Magyarországon, aztán beálltak a Jobbik mögé egy karmesteri pálca intésre. Hirtelen elkezdték nem érteni, mi lehet ebben a probléma Na és az átjárható határokkal a vergődés éveken keresztül, sőt még most is. Szabadon jöjjenek dokumentumok nélkül sehonnai migránshordák, de nem jöhet legálisan valaki csak azért, mert egy bizonyos állam polgára, amelyik nem a libsi szája íze szerint való És közben azt hiszik magukról hogy mennyire okosak a hülye baromagyú libsik
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!