Német lap: Szorul a hurok Orbán Viktor körül

2022. november 30. 12:30

A Frankfurter Rundschau részletesen írt az Európai Bizottság hazánkkal szembeni feltételeiről.

2022. november 30. 12:30
null

A portál azt írja, az Európai Bizottság pénteken vélhetően azt fogja kezdeményezni, hogy vonjanak meg több milliárdnyi támogatást Magyarországtól, ehhez azonban a pénzügyminiszterek áldása is szükséges és sok minden változhat az Európai Tanácsban is. A retorzió oka a nagy fokú korrupció és a jogállami elvek megsértése –írják, majd azzal folytatták, hogy az uniót nem hatotta meg, hogy a magyar kormány ígéretet tett, hogy a hiányosságokat pótolja. 

A német lap felelevenítette, hogy az EP-képviselők egy része azzal vádolja a magyar miniszterelnököt, hogy „a közösségi pénzeket illetéktelen zsebekbe juttatja”. 

– olvasható.

Idézik a német liberális politikust, Moritz Körnert, aki szerint Magyarország a korrupció fertője, valamint a híresen magyarellenes Daniel Freundot is, aki szerint „ha a jogállami elvekről van szó, akkor nem szabad belemenni semmiféle rossz kompromisszumba” Magyarországgal.

Nyitókép: Dursun Aydemir / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palmimi85
2022. december 01. 12:39
Anno anyukám horgolt egy vállkendőt rece mintával: soronként váltakozva 3 nagypálca a lyuk... Erre édesapám nézi, nézi, aztán azt mondja: ezt jól kitaláltad magadnak, hiszen a fele semmi! Erre anyukám: de jó meleg! Ilyen az Ajrópaji Junió jogállamisági törvénye (kicsit módosítva) ezt jól kitalálták maguknak, az egész semmi, de hatásos!!!
Doromb13
2022. december 01. 12:01
Szorul, vagy nem szorul a hurok Orbán körül,egy biztos: A magyar népnek az utolsó 60-70 évben nagyobb károkozója még nem volt,és remélhetőleg nem is lesz. Pszichopata,aki minden cselekedetét a hatalom és a pénzszerzés irányítja,a nép,az ember kistrigulázható tényező!
syphax
2022. december 01. 11:17
1.) NEM(!) SZORUL. 2.) HA NETÁNTÁN-NEAGGYISTEN MÉGISCSAK "MÁS" JÖNNE--AMI NEM FOG--AZ "NÉMETÉÉKNEK" ROSSZABB LENNE. AZAZ: "ORBÁNABB LENNE A ZORBÁNNÁL"! 3.) ÚGYHOGY FRICCEK! ROSSZUL KALKULÁLTOK.
Zubr
2022. december 01. 07:54
23% akarta az eü tagságot! tegyük fel a kérdést 20 évente! KI AKARJA? ki kell lépni ebből a szarból meg a nato-ból! KICSI SZIGETET CSINÁLNI OROSZ, KÍNAI HÁTTÉRREL! no akkor lehetne ordibálni:) ursula akkor milyen szankciót hoznál? hanyadikat? kinek adnád a pénzt? 8milliád-népesség 500 millió eü +migráns 200 db nem normális bérenc, aki mindenki életét tönkre akarja tenni az usa érdekében! NAGY STAR LESZ BELŐLE:))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!