Százmilliós magyar eszközökkel segítik mostantól a Szíriából menekült keresztényeket

2022. november 02. 13:37

„Magyarországra, a magyar emberekre és a magyar kormány segítségére számíthatnak” a bajba került keresztények – mondta a külügyminiszter.

2022. november 02. 13:37
null

Magyarország mintegy 250 millió forint értékben szállít orvosi eszközöket Jordániába a keresztény közösségek egészségügyi ellátásának javítása érdekében – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Ammánban. A tárcavezető a Jordániai Karitász katolikus segélyszervezetnek szállított, alapvetően magyar gyártású eszközök átadásán a keresztény menekültek, valamint az őket befogadó közösségek támogatásának fontosságát hangsúlyozta.

– mondta.

A világ ma súlyos biztonsági problémákkal szembesül, de nem szabad elfelejtenünk ezen körülmények közepette sem, hogy a világ számos pontján egyes közösségek nagyon komoly üldöztetésnek vannak kitéve – hangsúlyozta a külügyminiszter, aki kiemelte, hogy a keresztények a világ legüldözöttebb közösségei közé tartoznak, Magyarország pedig, több mint ezeréves keresztény államisággal rendelkező országként, felelősnek érzi magát a nehéz helyzetben lévő keresztények megsegítéséért.

A miniszter arról számolt be, hogy a kormány a Hungary Helps programban tíz olyan jordániai projektet támogat 900 millió forint összértékben, amelyek a helyi keresztény közösségeket segítik, és ezek a jövőben is folytatódni fognak.

– szögezte le.

A Jordániai Karitászt vezető Váel Szulejmánnal közösen tartott sajtótájékoztatón leleplezték a magyar egészségügyi eszközökről szóló emlékplakettet is.

Nyitókép: Facebook

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2022. november 02. 15:52
Áldja meg Isten Magyarországot Mindazért, amit a keresztényekért, a szeretet embereiért tesz.
Catherine80
2022. november 02. 14:23
Szép dolog, hogy segítünk, remélem, meg is engedhetjük magunknak (nem hitelből van). Bárcsak mások is így sietnének a mi segítségünkre, jelenleg elsősorban Kárpátalján. Ha a fegyverek helyett mindenki humanitárius segítségre költötte volna a pénzt, hegyeket lehetett volna megmozgatni belőle.
CNIROLsorazsem
2022. november 02. 14:03
Fura a Hong Kongi püspökért nem aggódta. Pedig a kiállás nem került volna pénzbe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!