Sarokba szorították Brüsszelt, Scholz már el is hagyta a süllyedő hajót

2022. november 05. 16:51

Zelenszkij ukrán elnök eközben változatlanul azt hangoztatja, hogy szerinte az orosz vezetés hajlandósága a tárgyalásra hazugság.

2022. november 05. 16:51
null

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, hoppon maradt az EU, amikor a német parlament elfogadta Scholz önmegmentő, 200 milliárd eurós csomagját. Noha a döntés aligha volt meglepő annak tükrében, hogy Németországban több ezren tiltakoztak az uniós szankciók miatt, amelyek bebizonyították:

Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Brüsszel sarokba szorította saját magát

Brüsszel és az EU vezetőinek többsége ráadásul sarokba szorította magát, hiszen ha az áremelkedések miatti elégedetlenség és a szankciók okozta energiaválság nem lenne elég, az európai országok vezetőinek döntései nyomán az Ukrajnába irányuló fegyverszállítások mértéke már ott tart, hogy 

egyetlen európai ország maradt, amely nem szállít fegyvereket Ukrajnába: Magyarország.

Ami belátható módon nem a béketárgyalásokat, hanem az orosz-ukrán háború eszkalációját segíti elő. Nem véletlen, hogy Zelenszkij ukrán elnök változatlanul azt hangoztatja, hogy szerinte az orosz vezetés hajlandósága a tárgyalásra hazugság és Oroszország valós veszteségeit eltitkolják az orosz társadalom előtt. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Vagyis

„Azon kevés ország között vagyunk Európában és a nyugati féltekén, amely a béke hangján szólal meg, mivel a többség eszkalációs retorikát alkalmaz” – szögezte le Szijjártó Péter szerdán. Erről itt írtunk bővebben.

Egy régi-új ellenség is feltűnt

A magyar külgazdasági és külügyminiszter szerint ráadásul az is nagy veszélyt jelent, hogy az életkörülmények romlása hamar a szélsőséges ideológiák terjedéséhez és az erőszak fellángolásához vezethet az EU-n kívüli államokban, ami

újabb migrációs hullámokat válthat ki és a terrorfenyegetettséget is fokozhatja világszerte,

hiszen az ellenőrizetlen emberáradat megkönnyíti a merénylők mozgását.

Nyitókép: KAY NIETFELD / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 275 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2022. november 06. 10:34
De a dolgok és folyamatok lényege, hogy a háttérhatalom nemcsak Oroszországot, hanem az egész Európát is gyarmatosítani akarja és a világrabszolga birodalom részeként integrálni.
Sany Xepi
2022. november 06. 07:10
Dehogy hagyta, ha kell úgy ránk támad a magyarokra gazdaságilag is, ahogy illik....
Vakfolt
2022. november 05. 23:50
A süllyedő patkányok elhagyják a hajót.
bagira
2022. november 05. 23:00
németeknek kettő ellenségük van , önmaguk-gáz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!