Wall Street Journal: „Ha Ukrajna csak Európától várta volna a segítséget, akkor Harkiv, Kijev és Odessza romjai felett már az orosz zászló lobogna”

2023. január 24. 15:52

A portál szerzője szerint amerikai pénz, felszerelés és lőszer nélkül Ukrajna nem folytathatja a végtelenségig az egyenlőtlen küzdelmet.

2023. január 24. 15:52
null

Az éghajlatváltozással kapcsolatos összehangolt globális fellépésre vonatkozó európai remények nem lehetnek sikeresek az amerikai republikánusok támogatása nélkül. Európa Ukrajnával kapcsolatos reményei hasonlóképpen a Kongresszusban a Republikánus Párt szavazataitól függenek – számolt be erről hétfőn Walter Russel Mead véleménycikkében a Wall Street Journal hasábjain.

A szerző nem örül annak, hogy Németország hezitál a tankok küldése kapcsán. Németország még mindig nem hajlandó Leopard harckocsikat küldeni Ukrajnába.

– summázta gondolatait.

30 évvel a hidegháború vége után Európa még mindig szorosan függ az Egyesült Államoktól, de Amerikát jobban foglalkoztatja a csendes-óceáni térség. Amennyiben Németország mégis enged, és tankokat küld Ukrajnába, akkor

minden esély megvan rá, hogy a tavasszal esedékes orosz offenzíva sikertelenül záródik.

Viszont amerikai pénz, felszerelés és lőszer nélkül Ukrajna még akkor sem folytathatja a végtelenségig az egyenlőtlen küzdelmet.

***

***

Nyitókép: OLIVIER DOULIERY / AFP

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
molnarat
2023. január 25. 11:15
De okos ez a fiú! Ki uszította az ukránokat az oroszok ellen? Európa? A jó édes amerikai anyját!
Burdisgarage
2023. január 24. 21:12
Mennyivel szebb az amerikai zászló azon a holdbéli tájon.
ujferi
2023. január 24. 20:41
És azok a területek járnak jól, amit Oroszország magához csatol. Az viszonylag élhető marad. A többi csak nyomortelep marad. Az eu polgárai meg szépen belerokkanak az újjáépítésbe. Majd meglesz az indok miért lesz még drágább minden. Persze ezért is az oroszokat fogják hibáztatni. De még nagyon sok ember fog meghalni a zsidó érdekekért mire ennek vége les
Dezsőke
2023. január 24. 19:51
jól van öcsike, bedaráltuk a .... kiket is? na ugye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!