Bírósági ítélet és tulajdonosi hozzájárulás nélkül kobozna el földeket Ukrajna

2023. január 16. 21:50

A tervezett törvény hadiállapot végét követően 10 évig lenne érvényben.

2023. január 16. 21:50
null

A Legfelső Tanács hamarosan első olvasatban szavazhat arról a törvényjavaslatról, amely lehetővé teszi a magántulajdonban lévő földek bírósági határozat és a tulajdonos hozzájárulása nélküli elidegenítését – erről tájékoztatott hétfőn a Kárpáti Igaz Szó.

A lap értesülései szerint a norma a hadiállapot idején és a befejezése után további 10 évig lesz érvényben.

A törvénytervezet nem az összes magántulajdonban lévő földterületre vonatkozik, hanem azon telkekre, amelyeket a kritikus infrastrukturális létesítmények építésére jelölnek ki.

Ebből viszont az következik, ha a szakértők úgy döntenek, hogy egy adott földterületen le kell fektetni egy csővezetéket, vagy ott napelemes erőművet kell építeni, esetleg más kritikus infrastrukturális létesítményt kell elhelyezni, akkor

azt elkobozzák a tulajdonostól és a használójától.

A lap hozzátette, hogy ugyanakkor a kisajátított föld tulajdonosa a birtokért, valamint a rajta elhelyezkedő ingatlanokért teljes pénzbeli kártérítésre jogosult.

A nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Innogreen23
2023. január 18. 01:43
Hát ja. Azért komoly fejlődés a demokrácia minta országában, hogy a tulajt nem végzik ki, vagy küldik munkatáborba. Nincs is vita. Az Eu-ban a helyük. Csak azt nem értem mi mit keresünk még ott? Lehet hogy el kellene gondolkodnunk ennek a fogtündér Guy gyereknek az ötletén, miszerint a mi helyünkre kellene Ukrajnát felvenni. Nosza, rajta, most kell megpattanni!!!!
roccobaba
2023. január 17. 21:23
Megkedődik a kölcsönök törlesztése!?
roccobaba
2023. január 17. 21:20
Lehet, hogy elkezdődik a törlesztés megalapozása.
Xemrac
2023. január 17. 13:24
Jaj, a jenkik már nagyon kinéztek maguknak néhány telket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!