Bevallotta a védelmi miniszter: mégis ukrán katonákat képeznek ki Olaszországban

2023. február 04. 14:34

Guido Crosetto decemberben még azt mondta, hogy egyetlen ukrán katonát sem képeztek ki olasz földön.

2023. február 04. 14:34
null

Guido Crosetto olasz védelmi miniszter arról beszélt a parlamentben, hogy ukrán katonákat képeznek ki Olaszországban – írja az Index a TASZSZ orosz hírügynökségre hivatkozva. A miniszter ezek szerint azt mondta, hogy

az ukránok kiképzése még Mario Draghi kormánya idején kezdődött meg.

Mindez különösen érdekes annak fényében, mert Guido Crosetto december elején még azt mondta: egyetlen ukrán katonát sem képeztek ki olasz földön, mindössze Németországba küldtek négy kiképzőtisztet, írja az Index.

Hangsúlyozták: a La Repubblica című lap már decemberben azt állította, hogy ukrán katonák tucatjait képezték ki, többek közt a különleges műveleti egységek által alkalmazott taktikákra. Állítólag akkor azért nem erősítették meg mindezt, mert titkosított információról volt szó.

Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Angelo Carconi

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. február 05. 11:11
Nahát..csalódott lehet a mi csüngőhasúnk..:)
Theodorik
2023. február 05. 00:00
Épp az olaszországi Lombroso írta le, hogy a bűnöző lelkialkat a külső jegyekben is tükröződik. Nézzük meg ezt a sunyi rosszarcot. Vennénk tőle akár cipőfűzőt?
jánosbácsi
2023. február 04. 20:53
A jobboldali szarértők mindig azzal jönnek, hogy hiába kapnak nyugati fegyvereket az ukránok úgysem tudják használni mert nincsenek kellően kiképezve a fegyverek használatára . Na ennyire tájékozottak ezek a szarháziak . Esetleg átakarnak baszni mindenkit ?
roughneck
2023. február 04. 19:53
Olaszok!!! Meloni is elmegy a nathasba! Anno Adolf sajnalkozott, hogy Mussolininek az olaszokkal kell megvalositania a celkitezeseit. Eszak-Afrikaban is o huzta ki oket a szarbol, mert semmire sem voltak jok. Amerikai tiszt a II. vh.-ban a sziciliai partraszallas utan, amikor a fonok megkerdezte tole, hogy mennyi olasz hadifoglyot ejtettek: "Egy hektar tisztet es ket hektar katonat."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!