Hat év szigorított börtönre ítéltek egy újságírót Oroszországban

2023. február 15. 15:32

Az újságírónőt még további öt évre hivatásától is eltiltották.

2023. február 15. 15:32
null

A RIA Novosztyi orosz hírügynökség beszámolójában idézte az orosz Nyomozó Bizottság regionális osztályának közleményét, amely szerint Marija Ponomarenko ellen az Altáji határterület székhelyén, Barnaulban egy kerületi bíróság hozott ítéletet. Az újságírónőnek, akit öt évre hivatásától is eltiltottak, egy szigorított börtönben kell letöltenie büntetését.

Ponomarenkót tavaly április végén egy szentpétervári bíróság letartóztatta az orosz fegyveres erőkre vonatkozó, „tudatosan hamis” információk nyilvános terjesztése, valamint politikai célú gyűlölet és ellenségeskedés szításának vádjával. Amint arról a városi bíróságok egyesített sajtószolgálata annak idején beszámolt, a barnauli illetőségű újságírónő márciusban hamis információkat tett közzé Telegram csatornáján a mariupoli színház elleni orosz támadásról.

Ponomarenko azzal vádolta az orosz légierőt, hogy lebombázta a mariupoli színházat, ahol a várost érő támadások elől nők és gyerekek találtak menedéket. Kijev Oroszországot vádolta a színház bombázásával, míg Oroszország szerint az épületet ukrán nacionalisták robbantották fel. Ukrán tisztségviselők szerint legalább 300-an haltak meg a színház épületében menedéket keresők közül. Oroszország azt hangoztatja, hogy az ukrajnai „különleges katonai művelet” során mindent megtesz annak érdekében, hogy civileknek ne essen bántódásuk.

(MTI) 

Nyitókép: YASUYOSHI CHIBA / AFP

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gacsat
2023. február 15. 20:14
Gyerekek, a szinházat az oroszok bombázták le.
mokány
2023. február 15. 17:05
Az uki elhalgattatási módszerek ?
Wolfram004
2023. február 15. 16:58
Nem mindenhol bánnak kesztyűs kézzel a saját hazájuk ellen, idegen érdekek szolgálatában ténykedő elemeket, legyenek újságírók, tudósok, politikusok. Különösen háború esetén. A Rosenberg házaspárt ki is végezték (USA).
wadcutter
2023. február 15. 16:45
Ukrajnában lelőtték volna
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!