Brüsszeli korrupciós botrány: háziőrizetbe kerül a volt szocialista EP-képviselő

2023. április 06. 21:06

Pier Antonio Panzerinek elektronikus bilincset kell viselnie a lábán.

2023. április 06. 21:06
null

Egy brüsszeli bíróság csütörtökön elrendelte Pier Antonio Panzeri volt olasz szocialista európai parlamenti (EP) képviselő házőrizetbe helyezését – közölte a politikus jogi képviselője. Panzeri abbana korrupciós botrányban volt érintett, amely miatt rajta kívül Eva Kaili alelnököt, és más képviselőket is letartóztattak.

 Panzerit december 9-én tartóztatták le a belga hatóságok, de sajtóértesülések szerint hamarosan kiengedik Saint-Gilles börtönéből. Az olasz politikusnak a továbbiakban brüsszeli otthonában kell tartózkodnia, lábán pedig elektronikus bilincset kell viselnie.

A férfi január végén kötött vádalkut a nyomozókkal, akikkel egy éves börtönbüntetésben állapodtak meg. 

A görög szocialista Eva Kailit és három társát december 9-én tartóztatták le a belga hatóságok egy korrupciós ügyben indított nyomozás részeként. A volt alelnök szintén letartóztatott élettársa, az olasz Francesco Giorgi később beismerte, hogy tagja volt egy olyan lobbiszervezetnek, amelynek segítségével Marokkó és Katar megpróbálta befolyásolni az EP döntéseit.

Az ügyben eddig öt ember ellen emeltek vádat: Eva Kaili, Marc Tarabella és Francesco Giorgi mellett Pier Antonio Panzeri a negyedik, aki korábban EP-képviselői munkája mellett a Fight Impunity (Le a mentelmi joggal) nevű civil szervezet alapító-elnöke is volt, az ötödik pedig Niccolo Figa-Talamanca lobbista, a No Peace Without Justice (Nincs béke igazság nélkül) nevű civil szervezet igazgatója.

(MTI)

Nyitókép: Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. április 07. 13:52
Csak így tovább! Klári és társai mikor kerülnek sorra?
ZagerEvans2525
2023. április 07. 11:18
Mennyi szart okádtak már a szocionisták az utóbbi tizenéve a magyarországi ellenségeikre! Pedig a mi állítólagos rosszfiúink legfeljebb vásott, áruházi csokicsenő kölykök az istenített nyugat (eu, usa, stb.) politikusaihoz, azok tartótisztjeikhez képest. Van a pofájukon bőr bárkire mondani, hogy korrupt, meg tolvaj? Van a pofáján bőr ezeket bármely épelméjű embernek komolyan venni, s visszaböfögni? Csakhogy nekik áll módjukban akár a Földet elpusztítani sehány órán belül. Sátáni.
olajfa1
2023. április 07. 11:09
Az EU-nak BÖRTÖN NÖVELÉSRE kell adni pénz Belgiumnak, hogy a korrupció minden egyes tagjának tudjanak "szálás helyet" adni... /remélem, hogy megszavazza a szocialista meg a libbant frakció... Remélem hogy a "fogtündért" is eléri a ez a fajta gondoskodás.../
Krupp Skya
2023. április 07. 10:56
Nem is úgy néz ki mint egy korrupt gazember. Mellette a kála mögötte a kaktusz, de hova lett a fikusz kukisz? Ha gazember lenne Von de Lejjebbre hasonlítana, nem csak feljebb, lejjebb is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!