„Fiai bátran küzdöttek, önökből válhat a világ második legjobb hadserege” – bókolt Zelenszkijnek Prigozsin Bahmut bevétele után

2023. május 20. 15:52

„Ha találkozik Bidennel, puszilja tarkón és adja át az üdvözletemet” – üzente az ukrán elnöknek az orosz zsoldosvezér.

2023. május 20. 15:52
null

Mint arról beszámoltunk, 224 nap ostrom után az oroszok teljesen ellenőrzésük alá vonták a kelet-ukrajnai második ukrán védvonal egyik fontos városát, Bahmutot.

A hír – amelyről egyébként mértékadó orosz oldalak is írnak – alapját a várost ostromló Wagner-csoport vezetőjének, Jevgenyij Prigozsinnak a videóüzenete képezi. 

Prigozsin, amellett hogy megköszönte Putyinnak a segítséget, és a „halott bajtársaknak” a harcot, keményen beleszállt az orosz hadvezetésbe. Szerinte Sojgu és Geraszimov a  Wagner ellen dolgozott, és „a szeszélyeik miatt ötször több fiunk halt meg, mint amennyinek kellett volna”.

A videó legabszurdabb része azonban az volt, amikor az orosz zsoldosvezér Zelenszkijnek próbált bókolni.

Vlagyimir Alekszandrovics, szarkazmus nélkül: a fiai bátran küzdöttek, jól küzdöttek, ha ezen az úton maradnak, Önökből válhat a világ második legjobb hadserege a legerősebb, a Wagner magánhadsereg után” – mondta biztatásképpen Prigozsin az ukrán elnöknek.

Hozzátette: „ha találkozik Bidennel, puszilja tarkón és adja át az üdvözletemet. Rázzon kezet Zaluzsnijjal és Szirszkijjel is, ha egészségesek. Köszönöm”.

Nyitókép: Twitter

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
RasPutin
2023. május 21. 10:06
önökből válhat a világ második legjobb hadserege” És ki az első? A Wagner? Az orosz akkor hányadik?
I.N.R.I.
2023. május 20. 22:35
Holnap is orosz kézen marad Bahmut? Majd reggelre kiderül...vagy nem. Van atomfelhő vagy nincs? Fehér szlávok tömeggyilkolják egymást. Hitler ha feltámadna ezt látná: Berlin a buzik a fővárosa Az oroszok Kijevet lövik Anglia vezetője egy indiai Leöntené magát benzinnel a golyót sem pazarolná.
occam borotvája 5
2023. május 20. 22:33
Minden elesett hohollal egyenesen arányosan nő az ország biztonsága!!
mamarizsa
2023. május 20. 21:06
Nincsenek mértékadó orosz oldalak, csak a Kreml propagandamoslékát ízlésesebben tálalók.. Mondjuk ez a fotó nem éppen a Bahmutnak nevezett romhalmaz nyugati szélén van. Záródik az a katlan...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!