Megszólalt Mbappe is a francia zavargások kapcsán

2023. július 01. 08:23

Több városban zajlik a migráns hátterű erőszakhullám, különösen Marseille-ben. A letartóztatottak átlagéletkora 17 év.

2023. július 01. 08:23
null

A BBC arról ír, hogy a francia belügyminiszter szerint a zavargások negyedik éjszakáján „visszaesés” tapasztalható: 471 letartóztatás történt az előző éjszakai 917-hez képest. Mindeközben több francia városból további erőszakos cselekményeket jelentettek, különösen Marseille-ből, ahol 87 embert tartóztattak le. Gérald Darmanin szerint

már 13 éves gyerekeket is őrizetbe vettek,

hozzátéve, hogy a fogvatartottak átlagéletkora 17 év.    

Darmanin megismételte a kormány felhívását, hogy a szülők tartsák távol gyermekeiket a zavargásoktól.

A zavargások kedden kezdődtek, miután a rendőrség lelőtt egy 17 éves algériai származású fiút, Nahel M-t. A Nahel-t lelő rendőr bocsánatot kért a családtól, de a tinédzser halála „felelevenítette a francia külvárosokban a rendőri fellépéssel és a faji megkülönböztetéssel kapcsolatos sérelmeket” – írják.

Péntek este negyvenötezer rendőrt küldtek ki, a kormány pedig azt kérte, hogy a regionális hatóságok zárják le az éjszakai busz- és villamosközlekedést.

Nyitókép: MTI/EPA/Yoan Valat

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mirtilla
2023. július 02. 10:21
"Az oroszok majdant akarnak csinálni Párizsból." Huuuuu....., már vészesen akut stádiumban van a politikai homálylátásod. Lassan veheted a fehér botot egy diszkrét sötét szemüveggel. Nem félsz hogy teljesen megvakulsz ?
zuriktodor
2023. július 02. 04:54
Ki kell nyomni a szemüket.
LipcsiSzopato
2023. július 01. 14:11
Mbappeeee!! baszdmeg a nigger mohamedán nem tud építkezni!!!! az egy parazita és felélő társadalmmi szerkezetben tud működni!!!! feléli lepusztítja a meghódított kultúrákat!!!! Mi a faszt köszönhetünj a negger Afrikának?!?!?! Emberileg SEMMIT!!!!!! JA a biciklit? vagy a talicskát?!??! baszki a kereket sem voltak képesek feltalálni!!!!! Egyiptom nem a sötét afrika volt!!!!! azt is a mohamedánok baszták tönkre!!!!!
bela barva
2023. július 01. 13:30
Prigozsin megindulna párizs felé, mire odaérne a csőcselék önként lerombolná és felgyújtaná. 1789-óta ott a csürhe az úr.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!