Bűnvádi eljárás Tariceanu ellen

2009. július 07. 19:06

Bűnvádi eljárás indítását kérik Tariceanu volt román kormányfő ellen, azzal hogy törvénytelenül adta koncesszióba az ország szénhidrogénben gazdag fekete-tengeri kontinentális talapzatának kiaknázási jogát

2009. július 07. 19:06

Bűnvádi eljárás indítását kérte kedden a Romániában kormányon lévő Demokrata Liberális Párt (PD-L) Calin Popescu Tariceanu volt liberális miniszterelnök ellen, akinek azt róják fel, hogy törvénytelenül adta koncesszióba az ország szénhidrogénben gazdag fekete-tengeri kontinentális talapzatának kiaknázási jogát.

A talapzatról korábban Ukrajna és Románia folytatott tengerjogi vitát. Februárban a terület nagy részét a román félnek ítélte a hágai Nemzetközi Bíróság. Az ítélet után azonban kiderült: a Tariceanu-kormány a tavaly novemberi parlamenti választások előtt néhány nappal koncesszióba adta az ásványkincsek kitermelési jogát a kanadai Sterling Resources romániai leányvállalatának. Az ügy kivizsgálására alakult parlamenti vizsgálóbizottság június végén megállapította, hogy törvénytelen lépés történt. (mti)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!