Eladják az Opelt

2009. szeptember 10. 16:13

Orosz-osztrák-kanadai társulás venné meg a General Motorstól a német autógyárat.

2009. szeptember 10. 16:13
A General Motors (GM) kész eladni az Opelt a kanadai-osztrák Magna autóipari beszállító vállalatnak - jelentette csütörtökön több német hírforrás. Az üzlet részleteit később dolgozzák ki. A hírt hivatalosan egyelőre nem erősítették meg, de délutánra sajtóértekezletet jelentettek be. A Magna az orosz Sberbankkal és GAZ autógyárral társulva kívánja megvásárolni az Opelt. A német kormány a Magna ajánlatát támogatta. Amennyiben az értesülések megalapozottnak bizonyulnak, hosszú, több mint fél éve tartó alkudozás végére kerülhet pont.

A bizonytalanságot ugyanakkor jelzi, hogy a csütörtök reggeli német sajtó egybehangzóan még arról írt, hogy a General Motors nem hajlandó megválni az Opeltől és nem adja át azt a Magnának. A Magna beruházói szerepvállalása a legkedvezőbb megoldás lenne a német kormány, illetve a németországi üzemeket működtető tartományok számára. Értesülések szerint a gyár átadását a GM feltételekhez köti. Így szerepet kíván vállalni a tervezett konzorciumban, beleszólást követel az Opel jövőjével kapcsolatos döntésekbe és beleegyezéséhez kívánja kötni gyártási technológiák átadását az orosz partnernek. (MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!