Kiakadtak a BBC-n

2009. október 19. 12:13

A csatornát egy szélsőjobboldali politikus meghívása miatt jogi akcióval fenyegetik.

2009. október 19. 12:13
Jogi fellépéssel fenyegette meg a BBC-t a brit kormány egyik magas rangú tagja arra az esetre, ha a közszolgálati médiatársaság nem mond le a legnagyobb brit szélsőjobboldali párt vezetőjének tervezett szerepeltetéséről. A BBC televízió a Question Time (A kérdések ideje) című politikai vitaműsor csütörtökön jelentkező következő adásába hívta meg Nick Griffint, a Brit Nemzeti Párt (BNP) elnökét és európai parlamenti képviselőjét.

Griffin eddig soha nem szerepelt vendégként a BBC politikai műsoraiban, és mostani meghívása egyre magasabbra csapó tiltakozóhullámot indított el. Ehhez csatlakozott hétfőn Peter Hain, a kormányzó Munkáspárt veteránja, a walesi ügyek minisztere, aki levélben értesítette a BBC vezetését: jogi ellenlépésekre számíthatnak, ha nem mondják le Griffin meghívását. (MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
honphibu
2009. október 19. 15:23
Imádom, mikor nyíltan diktatúra és cenzúrapárti polgártársaim a szólásszabadsággal jönnek.
csi
2009. október 19. 14:11
Ilyen téren az angolok rosszabbul állnak, mint mi. Nálunk csak holdudvari értelmetlenségiek akarják eldönteni ki nem kerülhet képernyőre, náluk kormánytisztviselők, vagyis akik a pénzcsapnál vannak.
bmucsai
2009. október 19. 13:04
Most akkor a szólás szabadság hol van? A BBC etikai kódex etikáját ki határozza meg?
honphibu
2009. október 19. 12:41
Arrafele a Munkáspárt nem ugyanaz, mint mifelénk. Mint, ahogy a szakszervezet sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!