Afrikai csapdahelyzet

2009. november 03. 16:49

Káosz és kegyetlenkedés az angolai-kongói határon.

2009. november 03. 16:49
Embertelen állapotok uralkodnak az észak-angolai Mbanza Congo város melletti menekülttáborban, ahol már eddig is harmincezer ember zsúfolódott össze. Sokak a szabad ég alatt alszanak, mindennapos az ütlegelés, a nők tömeges megerőszakolása, valamint az élelem, a gyógyszerek és az ivóvíz hiánya - számolt be a tarthatatlan állapotról a minap Genfben az ENSZ menekültügyi szervezete, az UNHCR szóvivője, Andrej Mahacic.

A kitoloncolás válaszlépés arra, hogy tavaly december óta ezrével utasították ki a kongóiakat Angolából, elsősorban a Luanda fennhatósága alá tartozó - ugyancsak egykori portugál felségterület - Cabindából, amely az anyaországtól északra az Atlanti-óceán partján ékelődik a két kongói állam közé. A politikai harcnak újra ártatlan emberek isszák meg a levét.

Humanitárius katasztrófa az angolai-kongói határon (NOL)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!