Mégsem adja el az Opelt a GM

2009. november 04. 09:47

A döntést kedden hozta meg az amerikai autógyártó óriás igazgatótanácsa.

2009. november 04. 09:47
A General Motors igazgatótanácsa úgy döntött, hogy visszalép korábbi szándékától, megtartja az Opel-t, és nem adja el a vállalatot a Magna International kanadai autóalkatrész-gyártó cégnek. A döntést kedden, egész napos detroiti tanácskozása után hozta meg az amerikai autógyártó óriás igazgatótanácsa, véget vetve az egy éve tartó bizonytalanságnak az európai autógyár sorsa körül.

A GM több hónapos alkudozás után szeptember közepén jelentette be, hogy kész eladni az Opel többségi részesedését a Magna kanadai-osztrák autóipari beszállító vállalatnak. Mostani döntésével azonban visszalépett korábbi szándékától, és a „B” terv mellett tette le a voksát, vagyis az Opelt, saját hitelfelvétellel vagy állami támogatással előteremtett pénzeszközökkel szanálják – több ezres elbocsátásokkal és üzemek bezárásával.

Az Opel havonta 70 millió eurót él fel, s a vállalatot jelenleg életben tartó 1,5 milliárd eurós áthidaló kölcsön már csak november végéig elegendő.

Megtartja az Opelt a GM (MNO)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!