Új elnök, új földrengés, szökőárriadó

2010. március 11. 17:49

Helyi idő szerint csütörtök reggel két erős utórengés rázta meg Chile középső részét az új államfő beiktatási ünnepségének kezdetén. Sérültekről vagy halottakról egyelőre nem érkezett bejelentés.

2010. március 11. 17:49
Az első lökés 5,1-es, a második pedig 7,2-es erejű volt a Richter-skálán mérve. Epicentrumuk a fővárostól, Santiagótól 147 kilométerre délnyugatra, fészke pedig 35 kilométeres mélységben volt. A chilei haditengerészeti erők vízügyi és tengertani szolgálata szökőárriadót rendelt el.

Sebastián Pinera, az új elnök a kongresszus épületében, a Csendes-óceán partján fekvő Valparaíso városban teszi le a hivatali esküt, mely 137 kilométerre található a rengések epicentrumától. Az ünnepségre gyülekező magas rangú külföldi vendégek ideges mosollyal reagáltak, amikor váratlanul megmozdult a föld.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!