Őrizetben Che Guevara elfogójának fia a Rózsa-Flores ügyben

2010. április 07. 10:32

Három új gyanúsítottat vettek hétfőn őrizetbe Rózsa-Flores Eduardo és csoportja ügyében Bolíviában. A férfiak egyike annak a tábornoknak a fia, akileszámolt a bolíviai őserdőben gerillaharcot szervező Che Guevarával.

2010. április 07. 10:32
A három új gyanúsítottat Santa Cruzban vették őrizetbe. Közöttük van Gary Prado Araúz, Gary Prado Salmón nyugalmazott tábornok fia, aki a helyi hatóságok szerint kapcsolatban állt a Rózsa-féle csoporttal. Salmónt azzal gyanúsítják, hogy rejtjelezett üzeneteket váltott tavaly a Santa Cruzban tartózkodó Rózsa-Floresszel, a vádlott azonban azt állítja, hogy a magyar férfivel csak mint újságíróval beszélgetett.
 
„Kavics vagyok a kormány cipőjében” - nyilatkozta Salmón, mikor fia letartóztatásáról kérdezték. Véleménye szerint így akarják őt lejáratni. Gary Prado Salmón 1967-ben annak a járőrnek volt a parancsnoka a hadsereg századosként, amely a délkelet-bolíviai őserdőben elfogta Ernesto Che Guevarát. Az argentin-kubai gerillavezért még az őserdőben kivégezték, de Salmón tagadja, hogy köze lett volna az esethez. Fia a vasárnapi helyhatósági választáson indult a Santa Cruz-i polgármesteri posztért.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!