Pofon a brit szélsőjobbnak

2010. április 02. 17:15

Megfosztanák Cambridge-i jogi diplomájától Nick Griffint, a radikális Brit Nemzeti Párt elnökét.

2010. április 02. 17:15
Griffin 1980-ban végzett az egyik legpatinásabb brit felsőoktatási intézmény jogi karán. A The Sun - a legnagyobb példányszámú brit tömeglap - pénteken közölt értesülése szerint azonban a cambridge-i egyetem kormányzótanácsa a minap csaknem kétharmados többséggel támogatta azt az indítványt, hogy érvénytelenítsék a BNP-vezér jogi diplomáját. Most már csak az intézmény alkancellárjának - vagyis rektorhelyettesének - aláírása szükséges ahhoz, hogy az indítvány hivatalossá váljék.

Az egyetem szóvivője a brit lapnak kijelentette: Cambridge nem engedheti meg magának, hogy egy ilyen széles körben megvetett figurához kapcsolják a nevét. A The Sun szerint most fordulna elő első ízben, hogy egy volt cambridge-i diáktól visszavonják diplomáját.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2010. április 06. 06:11
Ezt hívják jogállamnak? Ha valami bűnös dolgot művelt büntessék meg, de politikai nézeteiért a sokat idézett nácik és kommunisták szoktak embereket büntetni.
Tau bácsi
2010. április 03. 20:52
Ha jól tudom, egy egyetemi diploma nem a politikai nézetek, hanem a sikeres vizsga függvénye. Ilyet csak a legrohadtabb diktatúrákban szokás csinálni.Ha utólag, politikai meggyőződése miatt törölnék a fickó diplomáját, magukról állítanának ki a "bizonyítványt". Attól, hogy valaki nekem nem rokonszenves nézeteket vall, a jogi tudása lehet még kiváló.El nem tudtam volna képzelni, hogy egy európai demokráciában egyáltalán fölmerülhet ilyen baromság.
picur3ka
2010. április 02. 23:03
A kommunista diktatura es PC onszenzoralas eloretorese Angliaban elkepeszto.
kamasuka
2010. április 02. 22:09
A diplomát nem politikai meggyőződésért osztogatnak. Iszonyat barmok, hogy ha vissza akarják venni. HA!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!