Új képek Fidel Castróról

2010. július 11. 07:42

A 83 éves kubai vezető szerdán keresett fel egy havannai kutatóintézetet, akkor két helyi újságíró telefonnal fotózta le Castrót - utoljára 2009 decemberében került a szocialista vezérről fénykép a nyilvánosság elé.

2010. július 11. 07:42

Először két helyi újságíró tett közzé honlapján mobiltelefon kamerájával készített fényképeket arról, hogy a 83 éves kubai vezető szerdán felkereste a havannai nemzeti tudományos kutatóközpontot. Röviddel a felvételek megjelenése után újabb képek jelentek meg az eseményről egy állami internetes portálon is: ezeket a felvételeket már a forradalmi vezető fia, Alex készítette saját apjáról, írja az MTI. A képeken az élemedett korú politikus Nike márkájú melegítőt visel, és láthatóan jókedvűen beszélget a kutatóközpont vezetőivel.

Az egyik újságíró azt írta blogjában, hogy Fidel Castro sovány ugyan, de jól néz ki, és a kutatóközpont igazgatója szerint szellemileg nagyon friss. A lider maximo, aki 49 éven át állt a szigetország élén, négy éve nem mutatkozott a nyilvánosság előtt. Azóta nem látták, hogy egy államtitokként kezelt betegség 2006 júliusában arra kényszerített, hogy átadja a hatalmat öccsének, Raúlnak. A forradalmi vezetőről utoljára tavaly decemberben tettek közzé fényképeket, az akkori fotók a nicaraguai államelnökség honlapján jelentek meg.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
crm114
2010. július 11. 19:39
Cenzúrázzák a kommenteket a szerencsétlen idióták. Tiszta kapcsolat.hu :)))
pszichoizé
2010. július 11. 08:09
Az ott balra Ungváry, nem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!