Kína űrállomást épít

2010. október 28. 12:31

Megkezdődtek a kínai űrállomás építési munkálatai. Az ember irányította állomás a tervek szerint 2020-ra lesz kész.

2010. október 28. 12:31

Kína még 2016 előtt szeretné fellőni az épülő űrlaboratórium első modulját. Az űrállomás építésekor az űrhajósok életkörülményeinek javítására és újszerű kutatási technológiákra helyezik a hangsúlyt. Egy másik kutatómodult és a központi egységet 2020 környékén állítják majd Föld körüli pályára, és az űrben keringve fejlesztik majd ember irányította űrállomássá.

Kína eddig két, legénységet is szállító űrhajót juttatott fel az űrbe, most pedig az ország első űrkikötőjén dolgoznak, amely kulcsfontosságú lesz a 2020-ra tervezett űrállomás szempontjából. A Tienkung-1-et, avagy a Mennyei Palotát később szeretnék szintén emberi vezérlésűvé alakítani, miután végrehajtott pár próbadokkolást a Sencsou-8, a Sencsou-9 és a Sencsou-10 űrhajókkal, amelyekből legalább kettő 2-3 fős legénységet is visz majd a fedélzetén.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaktusz
2010. október 28. 14:49
Neki alltak a gyerekek. Kinezem beloluk, hogy ha kapnak nemi orosz tamogatast, me g is epitik az urallomasukat. Szemtelenkednek rendesen. vajon atveszi idovel Amerika szerepet Kina, s o lesz a legnagyobb?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!