Hatalmas földrengés volt Indonéziában

2012. április 11. 13:51

8,6-es erősségű földrengés rázta meg Szumátra szigetét szerdán. Az indonéz elnök szerint nincs cunamiveszély, de a hatóságok készenlétben állnak.

2012. április 11. 13:51

Az első adatok szerint 8,9-es, az amerikai földtani intézet (USGS) mérései szerint viszont ennél picit enyhébb, 8,6-es erősségű földrengés rázta meg az indonéziai Szumátra szigetét, melyet több kisebb utórengés is követett. A rengés Észak-Szumátra nyugati partjainál, Banda Aceh-től 434, Dzsakartától pedig 1800 kilométeres távolságban történt. Áldozatokról, sérültekről egyelőre nincs hír. A rengést Szingapúrban, India déli részén és Thaiföldön is lehetett érezni. A Daily Mail szerint David Cameron brit kormányfő is Indonéziában tartózkodott a földrengés idején.

Az első beszámolók, köztük a Reuters szerint a földrengés miatt cunamiriasztást adtak ki az egész Indiai-óceánra. Susilo Bambang Yudhoyono indonéz elnök később bejelentette, hogy Indonéziában nincs cunamiveszély, de a hatóságok azért készenlétben vannak – írja a hvg.hu.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tade7
2012. április 11. 18:44
Testvérem,és a sógornőm éppen tegnap értek haza!Szerencsésen időzítették a hazatérést.
Soma
2012. április 11. 14:19
Ez igazán szörnyű és tragikus! Nagyon fontos lenne támogatni az előrejelzéshez kapcsolódó kutató-munkát!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!