VH: Magyar közbeszerzések iránt érdeklődik a Bizottság

2012. június 14. 14:50

A Vasárnapi Hírek információi szerint a kormány nemrég levelet kapott az Európai Bizottságtól, melyben a magyarországi közbeszerzési pályázatokról érdeklődnek. A lap szerint az Európai Bizottságot aggasztja, hogy sok olyan közbeszerzési pályázat van, ahol csak egyetlen cég indul.

2012. június 14. 14:50

A kormány levelet kapott az Európai Bizottság regionális forrásokért felelős főigazgatótól a hazai közbeszerzésekkel kapcsolatban – írja brüsszeli forrásra hivatkozva a Vasárnapi Hírek. Az újság információi szerint az Európai Bizottság többek között arra vár választ, igaz-e, hogy magyar és külföldi cégeket esetenként szándékosan diszkriminatív feltételek beillesztésével zárnak ki közbeszerzésekből.

Konkrét megnevezés nélkül érdeklődött a Bizottság egy cég iránt, ami feltűnően sok közbeszerzést nyert meg – állítja a Vasárnapi Hírek. Az Európai Bizottságot aggasztja, hogy sok olyan közbeszerzési pályázat van, ahol csak egyetlen cég indul.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2012. június 14. 22:03
értékes emberek svájci számláit kéne kutatni
Übermayer
2012. június 14. 21:43
a Bizottság kérdésére: a közbeszerzéseknél úgy szokott menni, hogy az esetek 90%-ában a legalacsonyabb ár nyer. több cég beadja a pályázatot, majd a tenderbontásnál kiderül hogy ki mennyit ajánlott, ezután minden pályázót felhívnak hiánypótlásra (általában a pénzbe kerülő, de pótolható dolgokat nem adják be pl. hitelesített vagy lefordított dokumentumok), de ezután már csak az hiánypótol, aki a legalacsonyabb árat adta, mert a többinek nem éri meg. Így lesz a végén egy érvényes ajánlat egy közbeszerzésen. minden susmus nélkül is.
tarackos
2012. június 14. 16:45
"VH: Magyar közbeszerzések iránt érdeklődik a Bizottság" Köszi jól megy! Szépen hízik az oligarcha, bocs, "nemzeti tőke"...
Vén Csataló
2012. június 14. 16:39
Persze amikor az autópálya tendereket leosztották egymás közt a Strabagék és kapcsolt részei, az nem izgatta őket. Az a legnagyobb rendben volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!