Újratárgyalnák a horvát MOL-ügyben is érintett Ivo Sanader perét

2013. július 23. 20:03

A Hypo Bank és az INA-Mol ügyében újratárgyalást kérnek Ivo Sanader védőügyvédei – adta hírül kedden a horvát közszolgálati média.

2013. július 23. 20:03
Az egyesített perben háborús nyerészkedéssel, valamint kenőpénz elfogadásával vádolt, tavaly novemberben nem jogerősen 10 év börtönbüntetésre ítélt volt miniszterelnök védőügyvédei azt kérik, hogy a Legfelső Bíróság semmisítse meg az első fokú ítéletet, és rendeljen el új tárgyalást, új bírói tanács előtt.
 
A zágrábi megyei bírósághoz benyújtott fellebbezésben Sanader védői a korábban kiszabott büntetés enyhítését is kérik.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mákos lecsó
2013. július 23. 20:49
"Kissé érdekes" hogy a mandi úgy tálalja az ügyet, mintha Sanader védői lennének az érdekesek az ügyben, meg az enyhítésért való fellebbezés. Pedig az érdekes az, hogy a horvát ügyészség az EU csatlakozás másnapján már előállt a farbával, miszerint Hernádit gyanúsítják. (elejétől fogva őt gyanúsítják) Sanadert valaki megvesztegette, ezért elítélték 10 évre. A horvátok meg szeretnék tudni azt is, hogy ki vesztegette meg. Elvégre így kerek a történet, és az dobja rájuk az első követ, aki fordított helyzetben nem így cselekedne!
mákos lecsó
2013. július 23. 20:41
A magyar kormánynak két lehetősége van. 1.Elengedi Hernádi kezét, kockáztatva, hogy "énekes pacsirta" válik belőle, főleg ha nem is ő volt az értelmi szerző. (miért lett volna ő?) 2.A végsőkig kiáll Hernádi mellett, kockáztatva ezzel, hogy egy bizonyított bűnösség esetén nemzetközi szinten is ráég a mutyizás vádja. Arról már nem is beszélve, hogy amennyiben Hernádit bűnösnek találják, nem valószínű, hogy egyedül viszi el a balhét. A lecke tehát föl van adva. Lehetne esetleg próbálkozni, a horvát ügyészség megvesztegetésével. :))) Más kiutat nem látok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!