A szlovén és a szlovák biztosjelöltet még meghallgatják

2014. október 16. 08:52

A Bizottságról való szavazás előtt még meghallgatják az új szlovén biztosjelöltet, valamint a szlovák jelöltet, aki a közlekedés helyett az energetikáért felelhet majd.

2014. október 16. 08:52

A szlovák Maros Sefkovic kaphatja az eredetileg Szlovéniának szánt energiaunióért felelős biztosi posztot, miután a szlovén Alenka Bratusek elbukott a bizottsági meghallgatáson. Így Sefkovicé lesz a energiabiztosi pozícióval járó alelnöki pozíció is.

A Bratusek helyére érkező Violeta Bulc a közlekedési portfóliót kaphatja. 

A jövő héten Sefkovicot és Bulcot is meghallgatják, mielőtt az Európai Parlament egyben szavaz a Bizottságról, amelynek így a névsora már végleges, csak a pozíciók nem eldöntöttek.

Egyelőre nem tudni, hogy megkezdheti-e munkáját az új Bizottság november elsején, a tervek szerint.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
imres
2014. október 16. 15:10
Jávorbendzsíííííííííííííííííí! Most ugassál gazember!
imres
2014. október 16. 15:08
http://mno.hu/hirtvkulfold/bejelentettek-marad-navracsics-posztja-1253513 Bejelentették: marad Navracsics posztja :)
komondor
2014. október 16. 12:21
Biztosként viszont 20 832 eurós (6,46 millió forint) havi bérre lesz jogosult. Már nem csak a hegesztők mennek nyugatra melózni:-)) Igaz, azok csak kalandvágyból:-))))
imres
2014. október 16. 09:58
Az események ilyetén alakulása folytán még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy Navracsics az eredeti hatáskörrel kapja meg a posztot. Nagy a csend körülötte. Valószínűleg a libsik a jelöltjükért cserébe leszálltak Navracsicsról. :) Az baszna be az elvtársaknak. Ugye Ouroboros elvtárs? :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!