Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Szijjártó: Elfogadhatatlan a demokratikus elkötelezettségünk megkérdőjelezése

2014. november 12. 13:54

A miniszer a Német Külpolitikai Társaságban tartott előadása hangsúlyozta: a kormánynak fontos, hogy partnereit első kézből tájékoztassa, így elkerülve azokat a félreértéseket és percepciókat, amelynek sokszor nincsen alapjuk, de olyan átütő erővel érkeznek, hogy nehéz megküzdeni velük.

2014. november 12. 13:54

A magyar kormány továbbra is készen áll a konzultációra konkrét kérdésekről, de nem fogadja el Magyarország, a magyar emberek vagy a kormány demokratikus elkötelezettségének megkérdőjelezését – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter szerdán Berlinben a Német Külpolitikai Társaságban (DGAP) tartott előadása után, a hallgatóság kérdéseire válaszolva. Szijjártó Péter hangsúlyozta: a kormánynak fontos, hogy partnereit első kézből tájékoztassa, így elkerülve „azokat a félreértéseket és percepciókat”, amelynek sokszor „nincsen alapjuk, de olyan átütő erővel érkeznek, hogy nehéz megküzdeni velük”.

A Norvég Alapok ügyéről szólva kiemelte: Magyarországon „virágzó és szabad civil szféra van”, és minden alapot nélkülöz a civil társadalommal szembeni kormányzati nyomásgyakorlásként értelmezni hatósági eljárásokat, amelyek néhány szervezet gazdálkodásával kapcsolatban indultak.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felebarát
2014. november 12. 15:59
Ez az idióta még mindig azt hiszi, hogy aktatologató és a miniszterelnök szája... vazze nőjjön már fel a feladathoz, Magyarország Külügyminisztere, amit ő mond az a hivatalos külügyi álláspont és Magyarország álláspontja
Laibach
2014. november 12. 15:56
"...9 milliárdnyi állami pénzből, 2016 végére lesz új Videoton-stadion.." http://sportgeza.hu/futball/2014/11/12/2016_vegere_keszulhet_el_az_uj_sostoi_stadion_szekesfehervaron/
Zokni
2014. november 12. 15:46
"Elfogadhatatlan a demokratikus elkötelezettségünk megkérdőjelezése..." - mondja. De folytatta: ... És miután a világban ez a kényszerképzet az itthoni ellenzék aknamunkájának köszönhető, ezért betiltjuk!"
A helység galagonya
2014. november 12. 15:35
Ez a kretén bevitte a minisztériumba a futsal barátait. Felének diplomája sincs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!