A donyeckiek többsége nem szakadna el Ukrajnától egy felmérés szerint

2015. január 24. 11:07

A Demokratikus Kezdeményezések elnevezésű ukrán alapítvány közvélemény-kutatása szerint a Donyeck megyeiek 58 százaléka azt szeretné, hogy a terület Ukrajna része maradjon. Az Oroszországhoz csatlakozást 15 százalék, a függetlenséget 20 százalék támogatná.

2015. január 24. 11:07

Egy friss ukrán felmérés szerint a Donyeck megyében élők többsége, 58 százaléka azt akarja, hogy a terület, ahol él, Ukrajna része maradjon. 

A Demokratikus Kezdeményezések nevű, szociológiai felméréseket végző alapítvány december 25. és január 15. között végzett közvélemény-kutatást Donyeck megyében. Munkatársai egyaránt felkerestek olyan településeket, amelyek a szakadárok megszállása alatt állnak, illetve olyanokat, amelyeket az ukrán fegyveres erők már visszafoglaltak. 

A megkérdezetteknek csak 35 százaléka válaszolta azt, hogy szeretné, ha a Donyec-medence elszakadna Ukrajnától. Közülük 20 százalék azt szeretné, ha függetlenné válna, 15 százalékuk pedig azt, hogy Oroszországhoz csatlakozzon. 

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szabadon ébredők
2015. január 25. 09:46
Nomenestnemo https://www.youtube.com/watch?v=hguvzsLUD5E [Hozzászóló kiszűrése] 2015. január 24. 11:20 @Tunyacsáp "Ilyen dolgokban nem szoktam tévedni... ;) És azt elhiheted, hogy ebben a kérdésben nem fogok hallgatni egy félnótás (és még finoman fogalmaztam) konteóhívő véleményére." Akkor a - Drábik által is emlegetett - titkos pénzügyi háttérhatalom is csak konteo, mi? Azért fenyegeti a Gary Cohn, a Goldman Sachs globális bankcsoport elnöke az angolokat? http://mandiner.hu/cikk/20150124_ova_inti_angliat_az_eu_kilepestol_a_goldman_sachs_vezere
tango47
2015. január 24. 22:14
Hát, ha a kérdezőbiztosok kibiztosított géppisztollyal kérdeznek lehet más a válasz?
oskar
2015. január 24. 16:25
Az egész úgy kezdődött, hogy a Donyeckiek nem fogadták el a Majdani puccsot. Vajon feltették-e nekik azt a kérdést, hogy Porosenkot, Jacenjukot elfogadják-e legitimnek??? Na és a náci Jobbszektort? Mivel ők nem választottak.
Csomorkany
2015. január 24. 14:58
A megkérdezettek döntő többsége azt válaszolta a géppisztolyos kérdezőbiztosnak, hogy még szeretne élni. A többiek már nem élnek, ezért a válaszuk nem számít.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!