Görögország: nekiment Ciprasznak az előző kormányfő

2015. március 31. 10:41

A konzervatív Új demokrácia elnöke szerint kétséges, hogy Ciprasz kormánya tudja-e, mit jelent felelősséget vállalni egy országért.

2015. március 31. 10:41

Csúnya összecsapás lett egy régóta folyó vitából a görög parlamentben – mondja az Euronews tudósítója a mentőprogram vitanapján Athénban. Egyre égetőbb a kérdés, hogy sikerül-e a görög kormánynak elfogadható megállapodást kötnie a nemzetközi hitelezőkkel még azelőtt, hogy kiürülne az államkincstár. Alekszisz Ciprasz kormányfő a görög parlamentben azt hangsúlyozta hétfőn, hogy hajlandó kompromisszumot kötni, de nem adja meg magát.

A konzervatív Új demokrácia, amely a januári előrehozott választásokon kényszerült ellenzékbe, azt hajtogatja, hogy a kormányváltó radikális baloldal vesztébe sodorja Görögországot. Az Új demokrácia elnöke, volt miniszterelnök, Antonisz Szamarasz válaszában úgy fogalmazott, hogy minden olyasmit támogatni fognak, ami megoldás lehet Görögország számára. Mint fogalmazott: ha a kabinet végre vállalja a felelősséget, az ellenzék ebben őt támogatni fogja. Hozzátette ugyanakkor: de vajon képes-e erre, tudja-e egyáltalán Ciprasz kormánya, mit jelent felelősséget vállalni egy országért?

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2015. március 31. 12:33
Nincsen szeme a volt kormányfőnek? Vagy csak szórakozott és nem néz a lába elé amikor megy előre, mint a vakegér? Aztán mégis hol ment neki a volt kormányfő a kormányfőnek? A metró mozgólépcsőjén? A parlament folyosóján, illemhelyén? Adnak egy ilyen nekimenős címet, aztán nem is erről szól a cikk. Gagyi újságírás. A mai újságírók közmunkásnak sem lennének jók. Nem alkalmasak komoly, színvonalas munkára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!