New York: afroamerikaiak tüntettek a rendőri brutalitás ellen

2015. április 15. 09:10

Az afroamerikaik tüntettek a rendőri brutalitás ellen New Yorkban. Újabban nem telik el hét, hogy fehér bőrű rendőr színes bőrű ellen fegyvert ne használna.

2015. április 15. 09:10

Több százan vonultak utcára New York-ban a rendőri erőszak ellen tüntetve. Újabban nem telik el hét anélkül az Egyesült Államokban, hogy fehér rendőr színes bőrű ellen fegyvert ne használna. Legutóbb egy oklahomai rendőr „tévedésből” a sokkoló helyett pisztolyát használta a már letepert afroamerikai férfival szemben, aki utóbb belehalt a sérülésbe. A lövést leadó rendőr ellen vádat emeltek.

„Csupán annyit akarok, hogy fejeződjön be a feketékkel és latinokkal szembeni rendőri brutalitás. Jelenleg New York több városrészének is 99 százaléka színes bőrű. Mi lenne, ha válaszul mi is erőszakosan lépnénk fel? Mi nem tehetjük meg, mert az pláne kapóra jönne nekik” – mondja egy tüntető.

A tiltakozók végigvonultak a Brooklyn hídon is, megbénítva ezzel a forgalmat. A tüntetőket dulakodásának végül a kiérkező rendőrök vetettek véget. A tavalyi Ferguson-i eset óta mind több, hasonló halálos incidens történik, melyekre egyre érzékenyebben reagál a lakosság.

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2015. április 15. 17:25
Szerintem diplomáciai úton aggodalmunkat kellene kifejeznünk a rasszista amerikai vezetés felé.
Greffiti
2015. április 15. 10:05
Magyarországon nem telik el egy hét úgy, hogy egy cigány agyon ne verne egy idős magyart!
Szúnyog
2015. április 15. 09:56
Arról nem esik szó, hogy a kisebbségben lévő feketék követik el a bűncselekmények zömét. Ugyanaz megy, mint nálunk a cigányokkal. Vajon ugyanazok is csinálják?
csuka
2015. április 15. 09:41
"Újabban nem telik el hét, hogy fehér bőrű rendőr színes bőrű ellen fegyvert ne használna." --- Az ellenkezője természetesen nem fordul(t) elő sohasem ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!