Putyin az egész világra kiterjedő biztonsági rendszert hozna létre

2015. május 09. 10:12

A világ minden országára egyformán kiterjedő, a mai fenyegetésekre megfelelő választ adó biztonsági rendszert kell létrehozni, amely nem a katonai tömbök logikáján nyugszik, jelentette ki Vlagyimir Putyin Moszkvában a Győzelem Napján tartott katonai díszszemlén.

2015. május 09. 10:12

Vlagyimir Putyin a náci Németország felett az európai hadszíntéren aratott győzelem 70. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi rendezvényen hangsúlyozta, hogy a hitleri kaland az egész világ számára szörnyű leckét jelentett. Arra emlékeztetett, hogy az 1930-as években a felvilágosult Európa nem vette rögtön észre a halálos veszélyt a nácizmus ideológiájában. Hozzátette: „Most, 70 év elteltével a történelem ismét éberségünkre int. Nem szabad elfelejtenünk, hogy a faji felsőbbrendűség és kivételezettség eszméje vezetett a legvéresebb háborúhoz.”

Vlagyimir Putyin nyilvánvaló célzással az Egyesült Államokra úgy vélte, hogy vannak veszélyes kísérletek az egypólusú világ létrehozására. Úgy ítélte meg, hogy az utóbbi évtizedekben egyre gyakrabban feledkeznek meg a nemzetközi együttműködés alapelveiről, kísérletek történtek az egypólusú világrend megteremtésére, s jelenleg egyre erőteljesebb az erőt alkalmazó (fegyveres) tömbökben gondolkodás.

Kijelentette: „Közös feladatunk a világ minden országára egyformán kiterjedő, a mai fenyegetésekre megfelelő választ adó biztonsági rendszer létrehozása, amely regionális és globális alapokon és nem a katonai tömbök logikáján nyugszik.”

Moszkva központi terén Oroszország történelmében a legnagyobb katonai parádéval ünneplik a második világháború európai hadszínterén a náci Németország felett aratott győzelem 70. évfordulóját. 16 és félezer katona, 194 haditechnikai eszköz vonul fel és 143 repülő, illetve helikopter vesz részt rajta. Az ünnepi rendezvényről a Kreml Ukrajna-politikája miatt hiányoznak az USA és az EU vezetői, a tagállamok állam- és kormányfői, ugyanakkor részt vesz rajta többek között Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár.

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gubenc
2015. május 10. 15:41
"Mi a béketábor azonnal mindenre kiterjedő békeharcot indítunk a háborús uszító imperialisták ellen. A mi tankjaink védelmi jelegűek ellentétben a rothadó nyugat támadó jellegű tankjaival szemben." A fegyverek nélküli biztonsági rendszer meg nagyon szép lenne, csak a teljes orosz (és USA) gazdaság döglene bele, mert nem lehetne senkinek fegyvereket eladni. K.b. ennyi relalitása van az elmondottaknak.
Brókerkormány
2015. május 10. 08:07
Spiler 2015. május 9. 22:29 @oskar Már a filnekben is átvették a gonisz terroristákok szerepét a gonoszborosz bácsik. Csak a hólye nem látja hogy Holowood a háttérhatalom agymosó gépezete De sajnos majdnem mindenki hülye
kjkj945
2015. május 09. 20:58
Hódító Robur / A világ ura
korona
2015. május 09. 20:07
Magyarország minden előtt! El kell zárkóznunk a nyugattól is meg a kelettől is olyan esetekben, amikor abból nekünk semmi hasznunk. Úgy a kelettel, mint a nyugattal egyformán jó viszonyt kell fenntartani, főleg akkor, ha abból nekünk hasznunk származik. Magyarország minden előtt! A magyar mindenkori fennmaradása a legfontosabb legyen nekünk! Idegenek csak ezek után következhetnek. Éljen a Magyar mindenkori, szakadatlan Királyság !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!