Észak-Olaszország hallani sem akar a menekültekről

2015. június 26. 08:15

Hallani sem akarnak az észak-olasz tartományok vezetői arról, hogy áthelyezzék hozzájuk a Dél-Olaszországba érkezett menekülteket. Veneto tartomány elnöke még a telefonját se veszi fel, ha a kormánytól keresik.

2015. június 26. 08:15

Újabb több száz illegális bevándorló érkezett Olaszországba, a szicíliai Cataniába, számol be magyar nyelvű kiadásában az Euronews. A menekültkérdés Olaszországban is egyre nagyobb belpolitikai feszültséget generál: miután a kormány több ezer embert akar az észak-olasz tartományokba áthelyezni, a tartományi elnökök és helyi prefektusok tiltakozásba fogtak.

„Jogunk van lázadni. Még a telefonomat sem veszem föl, ha a kormánytól keresnek” – mondta Luca Zaia, az északkeleti Veneto tartomány elnöke. Lombardia tartományi vezetője abban látja a megoldást, ha az ország megakadályozza a menekültekkel teli hajók érkezését.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thymian
2015. június 26. 09:54
Na ennyit az európai szolidaritásról. Még az olasz az olasszal sem az, nem hogy egy idegen országgal. Mindenki igyekszik a saját érdekeit érvényre juttatni.
Senye Péter
2015. június 26. 09:18
Globális kiegyenlítődés történik. Vagy a 'fejlődő' országok érik el az európai, észak-amerikai országok szintjét, vagy népfeleslegükkel azokat nyomják le a sajátjukra. Uniónk a második megoldást segíti.
választópolgár
2015. június 26. 08:48
Ezt kéne nekünk is csinálni. https://www.youtube.com/watch?v=2zMzeKBEvaQ
fogd a pénzt és kuss
2015. június 26. 08:29
vagy fegyverrel védi meg magát európa vagy akár ne is csináljon semmit, aztán jöhet a nihil
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!