Szigorított határellenőrzést vezettek be Olaszország északi szomszédai

2015. június 15. 10:00

A Napi Gazdaság szerint Franciaország, Svájc és Ausztria is szigorított határellenőrzést vezetett be az Olaszországból érkező menekültek kiszűrésére. Akit elkapnak, visszatoloncolják Itáliába. Az olasz miniszterelnök határozott lépéseket vár az EU-tól a országa tarthatatlan helyzetének enyhítése érdekében, ellenkező esetben saját megoldást keresnek.

2015. június 15. 10:00

Franciaország, Svájc és Ausztria is szigorú ellenőrzést vezetett be olasz határszakaszán, az onnan érkező menekülteket haladéktalanul visszatoloncolják – írja a Napi Gazdaság

Franciaország megerősítette a határellenőrzést az észak-olaszországi Ventimigliánál. A hatóságok illegális bevándorlókat keresnek, akit elfognak, azonnal visszatoloncolják Olaszországba. Sokan az olasz oldalon maradva letáboroztak a tengerparton. A helyiek közül néhányan élelemmel segítik őket. Szombaton összecsapások alakultak ki az olasz rendvédelmi erők és a határzár ellen tüntető menekültek között.

Az AFP hírügynökség arról számolt be, hogy Ausztria ugyancsak visszaküldi Olaszországba az onnan érkező, beutazási jogosultsággal nem rendelkező személyeket. Legutóbb 24 afrikait toloncoltak vissza, akik Németországba próbáltak eljutni vonattal. Svájc éppen tízszer ennyit, 240 embert küldött vissza Olaszországba a hétvégén. 

Az egyik legnagyobb problémát Olaszországban a bevándorlók elszállásolása jelenti. Azok, akik nem kapnak helyet a hatóságok által a pályaudvarokon és azok mellett létesített átmeneti szállásokon és sátrakban, a környékbeli házak udvarán húzzák meg magukat. 

Az olasz miniszterelnök, Matteo Renzi európai összefogásra szólított fel, mivel a helyzet szerinte tarthatatlanná vált. A kormányfő úgy látja, az EU eddigi lépései nem elégségesek. A Corriere della Sera nevű újságnak pedig azt nyilatkozta, ha az EU nem teszi meg a kellő lépéseket, Olaszország saját maga fog megoldást keresni a probléma kezelésére.

A múlt héten észak-olasz ellenzéki politikusok mellett a bajor tartományi kormány pénzügyminisztere is a schengeni övezet szabályozásának újragondolását szorgalmazta. 

Összesen 163 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lolka-Bolka
2015. június 16. 01:35
nagyon helyes !!!!!! vegyuk peldanak a ket legdemokratikusabb orszagot .. es kovessuk a peldajat ......az lesz am a demokracjaaaaaa.
doncamillo
2015. június 15. 19:08
Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy nem a szerencsétlen háborús menekülteket ellenezzük, hanem azokat, akik illegálisan lépik át a határt papírok nélkül, ráadásul megakadályozzák azt, hogy a hatóságok azonosítsák őket. Láttam olasz híradóban, ahol a füvön heverők kiabáltak, hogy őket ne filmezzék. Láttam olasz híradóban, hogyan randalíroztak egy délolasz kisvárosban azért, mert minden nap az ottani olasz nemzeti ételt kapták enni... Láttam olasz híradóban, hogyan randalíroztak az illegális bevándorlók, hogy még nem kapták meg az a heti 78 (!) eurójukat fejenként(!) Ki fogja tudni ezeket eltartani?! Ki tudja garantálni, hogy terrorista nem jön be velük?!
justiceforhungary
2015. június 15. 16:47
Már csak egy-egy fegyvert kell adjon az USA a kezükbe hogy lerohanják Európát és meg is valósul az USA ördög Európa ellenes terve...
csuka
2015. június 15. 15:07
Balf..sz kormányunk határőrizet helyett ostoba plakátokra költi a pénzt. Ezek sokszorosan bizonyították, hogy alkalmatlanok az ország vezetésére. CSAK A FIDESZ MAFFIA !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!