Földre került Angela Merkel

2015. július 26. 09:53

A német lapok először arról adtak hírt, hogy Angela Merkel, német kancellár az asztal alá csúszott, és elájult a bajorországi Bayreuthban tartott operafesztivál megnyitó előadásának a szünetében. Az ijedtséget valójában egy törött szék okozta, Merkel lazán kezelte az esetet.

2015. július 26. 09:53

Egy év kihagyás után ismét a törzsvendégnek számító német kancellár jelenlétében kezdődött el szombaton a bajorországi Bayreuthban a Richard Wagner műveit bemutató operafesztivál. Angela Merkel – aki tavaly hivatali elfoglaltságai miatt nem volt jelen a fesztivál megnyitó előadásán – türkiz színű kétrészes ruhában vonult be a 104. Bayreuthi Ünnepi Játékok helyszínéül szolgáló Festspielhausba a vörös szőnyegen férjével, az ugyancsak Wagner-rajongó Joachim Sauerrel, több mint ezer fős tömeg tapsával kísérve.

A kancellár asszony nem csak ekkor került a középpontba, hiszen a német Bild, illetve  a helyi médiumok is arról számoltak be szombat este, hogy Merkel elájulhatott a nyitóelőadás szünetében, az étteremben. Merkel a kávészünetben 19 óra körül egyszer csak lefordult a székről, és az asztal alá esett. Az étteremben, és az asztaltársaságban Merkel földre kerülése nagy ijedtséget okozott.

Valójában – az első sajtóértesülésekkel szemben – a német kancellár balesetét nem rosszullét, hanem csak egy törött szék okozta. Merkel miután kapott egy új széket, folytatta a kávészünetet, majd a pavilonjában a helyét elfoglalva a második felvonást is végignézte férjével. A kancellár az incidenst elég lazán kezelte, és még viccelődött is vele: „Es hat mir gut gefallen” – azaz ez jól esett, mondta Merkel.

A fesztivál nyitóelőadása a Trisztán és Izolda volt. A háromfelvonásos Wagner-operát az ünnepi játékok egyik igazgatója, Katharina Wagner rendezte, és az alig néhány hete zenei igazgatóvá kinevezett Christian Thielemann vezényelte.

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2015. július 27. 10:10
Gorog gyartmany volt a szek ?
Peter8811
2015. július 27. 08:16
Rá kellett volna számolni.
vidékilány
2015. július 26. 17:31
Elég jó fazon a férj, és még okos is. Angela jól választott.
pollip
2015. július 26. 13:27
Biztosan ez az oka: :-) egyébként jobbulást! A görögök nem adják a reptereiket a németeknek 2015. július 26. 11:04 Megakadt a görög repülőterek privatizációja, írja a Handelsblatt. A frankfurti repülőteret is üzemeltető német Fraport görög partnerével 14 görög repülőteret vásárolna meg. Tavaly novemberben már úgy tűnt, a görög privatizációs társaság, a HRDAF zöld utat ad, az új görög kormány azonban leállította a repülőterek értékesítését, a hitelezőkkel kialkudott harmadik mentőcsomaggal kapcsolatos tárgyalások miatt végképp leállt a folyamat, egyelőre ugyanis nem világos, milyen módon és milyen feltételek mellett privatizálják a görög eszközöket, amelyek eladásából a tervek szerint 50 milliárd euró folyhat be. A Fraport 14 repülőteret, köztük a második legnagyobb görög város, Szaloniki repülőterét, és Kréta, Rodosz, Míkonosz, és Szantorini repterét is megszerezné. A görög infrastrukturális ügyekért felelős miniszter a héten újra támadta a görög repülőterek eladását, véleménye szerint Európában sehol máshol nem fordult még elő, hogy a nyereségesen működő, nagy utasforgalmú repülőtereket privatizálják, miközben a veszteséges repterek üzemeltetése továbbra is az állam feladata. A miniszter szerint ez a fajta eljárás egy gyarmattal megtörténhet, de nem egy európai uniós tagországgal. A Fraport vezetői és tulajdonosai még nem adták fel a görög repülőterek megszerzéséért folytatott harcot, a társaságban 31 százalékos tulajdonrésszel rendelkező német tartomány, Hessen politikai támogatásért lobbizik Brüsszelben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!