Magyarországra tartanak a szerb-horvát határon áttörő migránsok

2015. szeptember 17. 20:29

Több mint száz készenléti rendőr sem tudta megakadályozni, hogy a migránsok áradata áttörje a szerb-horvát határon felállított rendőrségi kordont. A menekültek a horvát-magyar határra tartanak, közel ezren vannak már Pélmonostoron.

2015. szeptember 17. 20:29

Akár az ezret is elérheti a horvátországi Pélmonostorra érkezett migránsok száma, jelentette csütörtök este az M1helyszínen tartózkodó tudósítója. A magyar határtól 15 kilométerre fekvő településen egy laktanyában próbálják tartani a migránsokat, de az érkezettek nem hallgatnak a hatóságokra, miközben újabb csoportok érkeznek Pélmonostorra.

Eközben mintegy kétszáz migránssal szemben intézkedett a rendőrség Baranyában. A külföldiek a jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni, így a rendőrök előállították őket, és idegenrendészeti eljárást kezdeményeztek velük szemben. A magyar-horvát határ baranyai szakaszán, a zöldhatáron át jöttek Magyarországra.

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2015. szeptember 18. 13:17
Horvátország átjáróház lett. Mindenkit átenged és nem regisztrál.
Csigorin
2015. szeptember 18. 10:57
Erre mar csak a tuzparancs a megoldas, igy is tul sokaig vartunk.
Je suis László Petra
2015. szeptember 18. 00:06
Kovács Zoltán rámutatott, az unió külső határát elsősorban Görögországban kellene megvédeni, és erre Magyarország emberi és pénzügyi erőforrásokat is kész átcsoportosítani. Magyarország csak idén több mint 200 millió eurót fordított a határ védelmének megerősítésére, miközben az unió csupán 7 milliót adott erre célra - hangzott el. Kérdés Mit keresünk ennek az eu nak álcázott zsinagógában??????
Je suis László Petra
2015. szeptember 18. 00:03
A kormányszóvivő cáfol Előre megfontolt, tudatos támadás érte szerdán a röszkei közúti átkelőnél Magyarországot és a határt védő magyar rendőrséget - jelentette ki a kormányszóvivő csütörtökön Szegeden. Kovács Zoltán úgy fogalmazott, olyan brutális támadás történt, amelyre nincsen semmilyen mentség. A kormányszóvivő hazugságnak minősítette, hogy félreértés miatt alakult ki a konfliktus, és cáfolta azokat a sajtóhíreket, melyek szerint a zavargás előtt átengedtek néhány migránst magyar területre. Hangsúlyozta, a rendőrség arányos választ adott a felfegyverzett migránsok támadására, és nem lépte át a szükséges határokat. A szolgálatot teljesítő rendőrök példásan helytálltak, törvényesen és szakszerűen látták el feladatukat. Jobbikosként azt kell mondjam, igaza van Lehet hogy azok irányítják ide a megszállókat akik félnek a 18 as Jobbik győzelemtől?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!